Ulica Teodora Tekela-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Adrián Mních 02. februára 2020

Dobrý deň,
bolo by možné posúdenie zefektívnenia parkovacích miest na Tedora Tekela 23-27. Na danom rozmedzí sú 3 samostané vstupy. Nie som architekt, ale predstava by bola, že by sa všetky 3 samostatné vstupy zlúčili opticky do jedneho, s tým že by bolo celé uzemie riešené jednosmerne napr. pred Tekela 23 vstup, a pred 27 východ. Mohlo by sa použiť viac druhov státia, šíkmé, pozdlžne, prípadne malý kruháč na otoč...Uvedomujem si, že je tam veľa zelene, stromov,(časť by padla za obeť .( ) ale to je už na posudení odborníka ako by sa to dalo vyriešiť.
ďakujem za vyjadrenie, posúdenie a ostatným diskutujúcim za názor, rady

07. február 2020

dusan

V podstate fajn napad, tak som to hodil do “kalkulacky” a vyslo mi to, ak som sa nesekol, +- rovnako. Max tak 8 miest v tej jednej casti novej jednosmerky, ze by pribudlo. Co pri zabere zelene a vynalozenych financiach je dost zly vysledok:( .. dalo by sa to este inak vymysliet - zaber zelene kde bolo byvale kont.stojisko tusim pre barak c.27. Teraz uz su tam aj stromceky nove. A tam spravit cca 11 novych kolmych miest. Samozrejme ubudne nelegalnych pozdlznych stati, kde ludia stoja na ceste teraz... Co by ale tejto zone urcite pomohlo - nove parkovisko, vid obrazok. V koncepcii rozvoja statickej dopravy sa s tym pozemkom pocita na parking, kedze zona Tekela ma najhorsi pomer aut vs. obyv. vs park. miesta na Druzbe. Spolu so zavedenim regulacie parkovania to vyriesi problem v tejto zone, avsak ludia si budu musiet uvedomit, ze parkovanie 10s od svojho vchodu bude tym padom minulost...
22. február 2020

Andrea Straková

Situáciu v okolí ulice T. Tekela je určite potrebné riešiť. Autá stoja na chodníku a popri ceste, kde z toho dôvodu môže prejsť vždy auto len v jednom smere. Bola som viackrát svedkom kolízií na zákrute a na danom úseku cesty. Na meste som navrhovala urobiť parkovacie miesta tak, ako je na nákrese. Odpoveď bola, že je tam 5 stromov, ktoré nemôžu presadiť a museli by zmeniť územný plán, pretože je tam časť určená ako mestská zeleň. Tento kúsok zelene je však nič v porovnaní s riešením bezpečnosti. A reálne by to zasiahlo 2 max. 3 stromy. Určite by sa dali niekam presunúť. Viem, že návrhom by nevzniklo až tak veľa parkovacích miest, ale určite viac, ako je tam teraz a pomohlo by to bezpečnosti v tomto úseku.
23. február 2020

Adrián Mních

aj Toto by bolo riešenie... ale keď nechcú vytnúť stromy, k čomu sa prikláńam aj ja
Idealne by bolo spravit teda kompromis a odobrať zo zelene pás (bez vytnutia stromov) Takýmto sposobom rozšíriť šírku parkoviska a v strede spraviť 4 vyhovujúce parkovacie miesta. I teraz tam parkujú auta v strede ale je problematické vchádzanie vychádanie.
ďakujem za zváženie
23. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. Podnet budeme aktualizovať.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií

Mesto Trnava
23. november 2022

Adrián Mních

dostanem odpoveď po 2 rokoch?
ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania