Znečistný odpadový kanál

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
MBN 01. apríla 2014

Znečistený odpadový kanál.Trnávka sa opravila ale kanál sa nechal ucpatý.

02. apríl 2014

Zuzana

P. Marian dobrý podnet, ale pri rýchlosti slovenských úradníkov rátam tak dva roky, lebo to nie je majetok mesta a je to povodie Váhu to je štátny podnik tak sa načakáme kým to vyčistia, budú si písať hore dole ako to bolo
s vyčistením pozemku pri CKD-Kozáckej-Gašparíkom na Zelenečskej.
02. apríl 2014

Ivan

... podobné to je na vyústení kanalizácie pri križovatke s Vlárskou necelých 100 metrov odtiaľ. Nánosy sa na oboch miestach vytvárajú pri vyššom stave hladiny Trnávky a pri prívalových dažďoch, keď tade prúdi z kanalizácie do Trnávky všetko možné aj nemožné vrátane splaškov(!). Pri Vlárskej navyše chýba zábradlie, ktoré niekto po kúskoch "zdemontoval". Podobné sa začína diať so zábradlím aj na starom moste pri Kalvárii.
02. apríl 2014

Jozef

Na zábradlie bolo už dávnejšie upozornenené, možno sa zobudia až sa tam niekto vyvalí či padne, hlavne ,že policajti tam každý deň chodia, jednoznačne úradníci nevedia čo je priorita.
02. apríl 2014

Rosa

Mesto vypísalo na údržbu mesta verejnú súťaž , bolo to na webe a ako je vidieť nikto to zatiaľ nerobí, lebo tých priorit na odkaze je viacero,ono majú na všetko času dosť.
04. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Vodný tok je v správe povodia Váhu. O podnete ich budeme informovať.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
04. apríl 2014

marek

O podnete ich budeme informovať ohratá pesnička a ďalej čo???????
18. apríl 2014

Flego

Taká istá situácia je aj v odpadovom kanáli na konci Vlárskej ulice.
28. apríl 2014

Marian

Už nám to aj pekne zarastá
06. máj 2014

Flego

Neriešené. Až bude poriadna búrka, tak na Vlárskej vyrazí kanalizácia, lebo odtok nebude stíhať.
18. jún 2014

Matúš G

Dockali sme sa. Vyriesene.
18. jún 2014

Matúš G

2Flego: vycisteny odtok aj pri Vlarskej
07. jún 2016

Matúš G

Kanál je znova zanesený.
08. jún 2017

navstevnik

Dobrý deň,

zber komunálneho odpadu z koryta toku Trnávka v intraviláne mesta Trnava vykonávame podľa kapacitných možností. Napriek tomu, že za komunálny odpad na území mesta zodpovedá mesto, je snaha našej organizácie odpad z toku odstraňovať, no nie je možné túto činnosť vykonávať každý deň.
V mesiaci máj sme vykonali aj prečistenie dna toku traktorom s radlicou, nakoľko zahajujeme kosbu Trnávky, ktorá sa prevádza z koryta toku.
Pre informáciu uvádzame, že čistenie Trnávky v intraviláne mesta - krytá časť toku v areáli nemocnice a v Ružovom parku bolo vykonané v roku 2011 - 2012. Na najbližšiu skládku A.S.A. Trnava bolo vtedy odvezených spolu 2300 t nánosu, ktorý bol zložený zo zeminy, stavebného a komunálneho odpadu. Na prečistenie a umiestnenie odpadu na skládku boli našou organizáciou vynaložené nemalé finančné prostriedky
Fotodokumentácia - t.j. stavebný odpad pri moste na Zelenom kríčku nie je stavebným odpadom, ale lomový kameň je vyplavovaný z dna toku pri väčších zrážkach, kedy cez odľahčovacie stoky jednotnej kanalizácie TAVOSU dochádza k poškodeniu dna. Tento problém sme riešili so správcom kanalizácie, ale neúspešne a naša organizácia pripravuje opravu poškodeného dna toku v miestach výustí.
Fotografia vyústenia odľahčovacej stoky v lokalite Vajslova dolina - nános v mieste vyústenia je povinný odstrániť správca kanalizácie - TAVOS.
Správca kanalizácie takéto čistenie vyústení už v danej lokalite vykonával a znovu ich upozorníme na povinnosť čistenia.




S pozdravom

Mgr. Pavel Machava
Hovorca

Slovenský vodohospodársky podnik, š. p.
Podnikové riaditeľstvo
Radničné nám. č. 8
969 55 Banská Štiavnica

e-mail: [email protected]
08. jún 2017

navstevnik

Takto sa vyjadrili vodohospodari na moje otazky o cisteni Trnavky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania