Pri kalvárii-verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Filip 09. februára 2020

Dobry den, ani som nevedel pod aku kategoriu tento problem spada. Uz to tu bolo v roku 2016 - Kalvaria sa kazdu nedelu meni na cvicisko pre psov. Skupina asi 10 ludi trenuje svoje psy a obcas ich maju volne pustene. Nechcem aby ste ich pokutovali, skor ma napadlo ci by mesto nemohlo dat psickarom k dispozici oplotenu plochu so psimi preliezkami a prekazkami. Netusim co sa stalo s treningovou plochou pre psov, ale jedna zanikla - baseballove ihrisko a druha ziva vecne prazdnotou - vid foto(robene pocas treningu). Kalvaria, byvaly cintorin a miesto na prechadzaky pre rodiny mi nepride ako vhodne miesto na trening psov. Dakujem.

11. február 2020

Michal

Ja mám iný návrh. Keďže v Kalvárii nie je pohyb ľudí tak frekventovaný ako v staničnom parku alebo v promenáde, navrhol by som časť Kalvárie využiť práve pre psíčkarov.
V Hlohovci som videl v parku oplotenú časť s dvoma bránkami vyhradenú práve na venčenie psov. V Brne je celá plocha s prekážkmi pre psov vo veľkom parku (názov si nepamätám).
Kalvária je pekný park, ale je trochu viac od centra a preto kedy som tam bol tak som videl skôr psíčkarov, ktorí túto časť využívajú (okrem sezónnych udalostí).
Možno práve častejšia prítomnosť psíčkarov by pomohla redukovať vandalizmus (odpadky, zničené lavičky a pod.) v parku.
Chápem, že Kalvária je bývalý cintorín a podobné debaty vždy hovorili o tom, že by sme podľa toho k tomu miestu mali pristupovať. Zastávam však názor, že by sme mali prioritizovať potreby živých pred potrebami mŕtvych.
Vyhradiť plochu o ktorej hovoríte pre verejnosť by bol tiež dobré riešenie, ale ak sa nemýlim, ten pozemok je súkromný. Myslím, že som ho videl na predaj niekde, ale stojí dosť peňazí. keby som mal peniaze navyše odkúpim ho a park pre psov naňom vytvorím. :)
11. február 2020

Filip

Ja by som im take spravili aj styri po Trnave - kludne aj niekde bokom na tej Kalvari. Vsetko lepsie ako volne pustene psy.
12. február 2020

Michaela

Každé sídlisko by malo mať ohradené plochu pre psy.
12. február 2020

Filip

Jasne, nech ma kazde sidlisko plochu pre psy a potom nam dane zvysia nie o 300 percent, ale o dalsich 500.
23. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. Podnet budeme aktualizovať.

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania