Bezohladni psickari na detskom ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Tomas 11. apríla 2014

Dobry den

Chcel by som nahlasit podnet umiestnenia znacky Zakaz vencenia psov na detske ihrisko, ktore sa nachadza medzi cinziakmi.Myslim si, ze detske ihrisko a jeho okolie ma v prvom rade sluzit detom, a nie psom, ako to v poslednom case bohuzial je. Bezohladni majitelia psov ignoruju vseobecne platne zakonne pravidla tykajuce sa pouzivania nahubkov, vodenie psov na vodzke , a najma odpratavanie psich exkrementov. Detske ihrisko a jeho okolie je plne psich exkrementov, majitelia si po svojich milacikoch neupratuju ( kos na psie exkrementy sa na tomto ihrisku nenachadza ) . V poslednom case si sem zvykli vencit psov majitelia bojovych plemien. Tito psi sa samozrejme pohybuju volne, bez vodzky a dokonca aj bez nahubku a timto nezodpovednym spravanim ich majitelia ohrozuju ostatnych. Preto sa pytam, kedy zacne mesto riesit nezodpovednych psickarov? Ak sa stane nejaka tragedia? preco ma ihrisko sluzit psom a nie detom ?
dakujem za odpoved

11. apríl 2014

pes

ono by stacilo aby som mal toho psa ist kam pustit... kde mozem ist vencit psa tak, aby nemusel mat vodzku? 2 roky dozadu mesto zamestnavalo cloveka z " vysavacom" ktory presiel za tyzden cele mesto a bolo cisto. Preco ho zrusili? Niekedy sa je treba pozret na problem z druhej strany, preco to psickary nerobia inak. predstava jazvecika z nahubkom je smiesna btw ziadny psickar( normalny) by nenechal svojho psa sa vykakat na ihrisku , ale macky, na ktore mestske nariadenie nemysli tie vyhladavaju piesok na tieto ucely.
12. apríl 2014

Flego

Informácie o venčení psa bez vôdzky nájdeš tu http://www.trnava.sk/sk/clanok/psy-v-meste
ale žiaľ skoro všetky sú pri frekventovaných cestách, neviem kto to vyberal, ale ja by som tam svojho psa behať nenechal. Chodím radšej mimo mesta, niekde na poľnú cestu alebo k potoku.
12. apríl 2014

pes

no sak to je ten problem, na poli alebo v lese by som zase ja psa nepustil... polovnici atd
12. apríl 2014

Peter

Súhlasím, že je to vážna téma a žiaľ ju mesto nerieši. V celom areáli Slávie je taktiež zákaz vstupu so psom (ak sa mýlim, opravte ma), ale psíčkari si bezohľadne chodia venčiť psov na trávnaté ihriská. A to som tam na cestičkách medzi ihriskami už videl vlčiaka aj pitbulla bez náhubku. Keď si tam človek ide zabehať a taký pes sa po ňom rozbehne (osobná skúsenosť), tak sa to môže zmeniť na adrenalínový zážitok.
12. apríl 2014

vlaDyka

Jedna vec je že mapa vyhradených výbehov existuje : http://www.trnava.sk/userfiles/download/attachment/vybehy.pdf, tazkže otázka KDE ? je bezpredmetná.
Iná vec je to, kde a prečo práve tam tie miesta sú, ale to už by ste sa mali opýtať napríklad na Odbore dopravy a komunálnych služieb MÚ.
Čo však je - podľa mňa - jednoznačné a momentálne stále platné je to, že - citujem:
"Ak osoba, ktorá psa vedie, nerešpektuje zákaz vstupu so psom alebo zákaz voľného pohybu psa do 65 eur.
Ak osoba, ktorá psa vedie, neodstráni bezprostredne výkaly, ktorými pes znečistil verejné priestranstvo do 65 eur
Priestupky prejednáva obec a v blokovom konaní obecná aj štátna polícia."
Takže je zrejmé, že vytvorenie "odkazu pre starostu" pre situácie, ktoré má právo a povinnosť riešiť iba a len obecná aj štátna polícia je asi ako hrach o stenu hádzať na tomto portály. Asi ako volať k dopravnej nehode poslanca. :)
Neberte to nijako osobne prosím,....chcem tým len naznačiť, že je chyba asi niekde inde a isté situácie už dávno majú svoje riešenia, len sa nejako ....nechávajú tak / ignorujú / alebo ešte stále neboli objavené.... :)

Takže - jednoducho - len zavolajte políciu.
14. apríl 2014

Štefan

Flego, vlaDyka, súhlas - skoro by sa dalo povedať, že táto téma je úplne vyčerpaná - všetky potrebné informácie každý má, lebo sú pohodlne dostupné. Napriek tomu pri každodennom pohľade von z okna alebo pri prechode mestom sa človek neprestáva čudovať doslovnému chrapúnstvu niektorých psíčkarov (zámerne sa vyhýbam klasickému zovšeobecňovaniu na všetkých psíčkarov, lebo ani ja si nemyslím, že sú všetci rovnakí, dokonca verím, že väčšina je normálna).
Priatelia, evidentne to ináč to nepôjde, len volať na každého primitíva mestkých policajtov. Pravdepodobne len takto sa tá téma stane dostatočne vypuklou, keď budú mať na MP za deň 159 telefonátov, že majú skontrolovať voľne behajúcich psov alebo zasvinené/zapsené verejné priestranstvá (a verím, že nič iné potom robiť nestihnú). Skrátka doterajšia vyvíjaná činnosť mesta v tomto smere, akokoľvek masívna, je - buďme mierni - nedostatočná.
(ešte poznámka: nemám nič proti psíčkarom, lebo som presvedčený, že všetci tu vieme bez problému spolu fungovať, pravidlá sú dané, normálne rozmýšľajúci človek nemá nad čím špekulovať)
01. máj 2014

jano

Prvom rade by sa mali vyhradiť BEZPEČÉ miesta kde si človek môže pustiť psa na volno a nie pri cestách
05. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kontrole dodržiavania pravidiel chovu a držania psov, a to najmä kontrole zákazu vstupu so psom, zákazu voľného pohybu psa na verejných a priestranstvách a kontrole povinnosti odstrániť exkrementy psa z verejného priestranstva sa hliadky Mestskej polície venujú neustále. Bohužiaľ, nie je možné zabezpečiť prítomnosť hliadky na všetkých miestach v čase, keď k takémuto konaniu dochádza.
V prípade, ak zaregistrujete popísané konanie (znečisťovanie verejných priestranstiev, vstup so psom na detské ihrisko atď.), kontaktujte prosím našu stálu službu na bezplatnom telefónnom čísle 159. Na miesto bude vyslaná hliadka, ktorá preverí vaše oznámenie a vykoná príslušné opatrenia, a to aj v prípade, ak bude oznámenie anonymné.


Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania