Ulica Ludvika van Beethovena-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Mike8 08. marca 2020

Pekný deň prajem.
Na ul. Ludvika van Beethovena sa popri detských ihrísk nachádza pomerne často, množstvo psích exkrementov. Vzniká riziko nákazy pre deti. Viď. foto len pre ukážku.

Žiadam mesto aby reagovalo na takýto stav. Nie je normálne aby sa predsa v blízkosti detských ihrísk nachádzali exkrementy. Každú chvíľku vidím ako sa tam preháňajú psíčkari, niektorý majú psa asi len na to aby znecistoval svoje okolie, keď si po svojich maznáčikoch neupratuju to čo majú.

Navrhoval by som aby sa mestská polícia sústredila na kontrolu psíčkarov a toho či majú pri sebe aspoň nejaké vrecúško na exkrementy. Ďakujem za reakciu.

10. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kontrole dodržiavania pravidiel chovu a držania psov a to najmä kontrole zákazu vstupu so psom, zákazu voľného pohybu psa na verejných a priestranstvách a kontrole povinnosti odstrániť exkrementy psa z verejného priestranstva sa hliadky mestskej polície venujú neustále. Bohužiaľ, nie je možné zabezpečiť prítomnosť hliadky na všetkých miestach v čase, keď k takémuto konaniu dochádza.
S obsahom Vášho podnetu budú oboznámené hliadky mestskej polície, ktoré zamerajú pri hliadkovej činnosti pozornosť na opísané protiprávne konanie v predmetnej lokalite. V prípade, ak zaregistrujete opísané protiprávne konanie (napr. znečisťovanie verejných priestranstiev, resp. voľný pohyb psa), kontaktujte prosím našu stálu službu na bezplatnom tel. čísle 159. Na miesto bude vyslaná hliadka, ktorá preverí Vaše oznámenie a vykoná príslušné opatrenia a to aj v prípade ak bude oznámenie anonymné. V prípade, ak disponujete takými informáciami, na základe ktorých by bolo možné dokázať konkrétnym osobám porušovanie pravidiel chovu a držania psov, obráťte sa prosím na našu stálu
službu alebo Referát priestupkov osobne na útvare mestskej polície na Ulici Trhovej č. 2 alebo telefonicky na tel. čísle 033/555 11 555 (stála služba), resp. 033/3236 405 (Referát priestupkov). Vaša požiadavka, aby mestská polícia, od toho kto psa vedie, požadovala vrecúška na exkrementy, nie je realizovateľná. Občan má iba také povinnosti aké mu stanovuje zákon (v tomto prípade zákon č. 282/2002 Z.z. ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov v znení neskorších predpisov) a mestská polícia ako orgán verejnej moci môže konať iba na základe zákona a v jeho medziach.
Kto? Mestská polícia mesta Trnava
Kedy? vyriešené

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania