Pokazený kontajner a odpad pri stojisku kontajnerov na G. Dusíka

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
občan 14. apríla 2014

Pokazený zelený kontajner na sklo má prepadnuté dno. Dno sa prepadlo pri jeho zdvíhaní firmou A.S.A., avšak zodpovedná firma ani po vyše mesiaci nezjednala nápravu! Črepiny z rozbitého skla sa roznášajú po celom kontajnerovom stojisku č. 304 na ul. G. Dusíka. Na boku tohto stojiska je taktiež naznášaný rastlinný odpad vo veľkom objeme z priľahlej veľkej "súkromnej" záhrady nachádzajúcej sa na verejnej mestskej trávnatej ploche.

15. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Pokazený kontajner vymeníme.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
21. apríl 2014

jana

podnet sa týkal aj "súkromnej" záhrady
24. apríl 2014

Flego

Dno kontajnera je stále otvorené a pritom sa v ňom aj okolo hromadia sklené fľaše.
24. apríl 2014

Flego

Čo sa týka druhej časti podnetu, je vidieť, že pôvodná kopa rastlinného odpadu je odstránená a na jeho mieste je trochu čerstvého odpadu z dnešného čistenia záhradky. Tu by bolo namieste, keby sa mesto vyjadrilo ako nakladať s takýmto odpadom, pretože ak sa nemýlim, rastlinný odpad do komunálneho odpadu nepatrí. Ale na druhej strane sa zdá, že jeho ukladanie na betónovú plochu vedľa stojiska vadí niektorým susedom.
Bol som pozrieť aj spomínanú "súkromnú" záhradku a musím konštatovať, že je skutočne nádherná. Potrebovali by sme viac ľudí ochotných venovať svoj čas a svoje peniaze na skrášlenie našich fádnych sídlisk. Ja osobne by som tejto panej udelil veľkú pochvalu a nie kritiku.
24. apríl 2014

Jozef

Samozrejme záhrada má svoju estetickú hodnotu, tak ako ju má aj krásna a udržiavaná a pravidelne kosená zelená trávnatá plocha bez okrasných rastlín. Prípadne ako aj architektonicky zvládnutá parkovacia plocha (tak potrebná v tejto lokalite, pretože o chvíľu budú autá jednoducho parkovať všade). Je to teda o prioritách obyvateľov žijúcich v danej oblasti, nie o návštevníkoch kochajúcich sa na raritnej záhradke. O tom čo bude na verejnej ploche, či trávnik, záhrada, parkovisko alebo ihrisko rozhoduje mesto a hlavne obyvatelia a vlastníci bytov v tesnej blízkosti danej plochy a nie samozvaní upravovatelia zelene. Napríklad ja osobne uprednostňujem trávnaté plochy so stromami a kríkmi v takto panelákmi zahustenej oblasti, po ktorých sa dá aj prechádzať a nie veľkolepé záhrady bez možnosti vstupu. Ukladanie rastlinného odpadu by si mal jednoznačne riešiť jeho pôvodca napríklad jednoducho jeho odvozom na skládku. Ak mesto povolilo danú záhradu, pravdepodobne aj stanovilo, ako sa bude nakladať s odpadom a nie čakať, aby sa jeho odvozu sústavne dožadovali občania. Ak ju nepovolilo, ako je možné, že toleruje stav svojvoľnej výsadby na verejnej trávnatej ploche slúžiacej pre všetkých ľudí. Čo sa týka kritiky, tak tá bola udelená za opakované navážanie nadrozmerného rastlinného odpadu tam, kde nemá čo hľadať ako aj za jeho dlhodobé neodvážanie zo strany mesta. Ak chce niekto skrášľovať svoje okolie, odporúčam začať pod oknom vlastného bytu, predtým všetko prekonzultovať a schváliť vlastníkmi a susedmi a v neposlednom rade získať potrebné povolenia od mesta. Toto je normálny proces v komunitnej a občianskej spoločnosti a nie súkromné aktivity nedbajúce na názory blízkeho okolia. Čo sa týka kontajnera na sklo, tak to nepotrebuje komentár, keďže mesto už vyše mesiaca nie je schopné zjednať nápravu.
24. apríl 2014

Flego

Vo vašej reakcii je zopár pre mňa nových informácii - napríklad, že sa jedná o záhradku bez možnosti vstupu. Ja som do nej voľne vstúpil a prechádzal sa v nej. Nebola oplotená ani inak zabezpečená a nikto mi vo vstupe nebránil. Tiež je zaujímavá informácia, že pani nedbá na názory okolia. Naozaj ste ju osobne oslovil a tlmočil jej svoj názor?
03. máj 2014

Jozef

KONTAJNER ANI PO 7-ICH TÝŽDŇOCH A PO TROCH TÝŽDŇOCH OD NAHLÁSENIA PODNETU NIE JE VYMENENÝ!!! DOKEDY???
PRI STOJISKU SA ZNOVA ZAČAL KOPIŤ RASTLINNÝ ODPAD ZO ZÁHRADY. JE TAM ZNOVA V ROVNAKOM MNOŽSTVE!!! DOKEDY BUDETE RIEŠIŤ SPôSOB ODVOZU TOHTO ODPADU???
21. máj 2014

Jozef

KONTAJNER ANI PO 10-ICH (SLOVOM DESIATICH) TÝŽDŇOCH A PO 6 (SLOVOM ŠIESTICH) TÝŽDŇOCH OD NAHLÁSENIA PODNETU NIE JE VYMENENÝ!!! DOKEDY??? HALÓ!!! KOMPETENTNÍ ZOBUĎTE SA!!!
PRI STOJISKU SA ZNOVA ZAČAL KOPIŤ RASTLINNÝ ODPAD ZO ZÁHRADY. JE TAM ZNOVA V ROVNAKOM MNOŽSTVE!!! DOKEDY BUDETE RIEŠIŤ SPôSOB ODVOZU TOHTO ODPADU???
26. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nádoba bola opravená.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
29. máj 2014

Jozef

BOHUŽIAĽ, PODNET VôBEC NIE JE VYRIEŠENÝ, NÁDOBA STÁLE NIE JE VYMENENÁ, NEKLAMTE PROSÍM VEREJNOSŤ!!!
TOTO JE STAV K 29.5.2014 PO 11-TICH TÝŽDŇOCH OD VYPUKNUTIA PROBLÉMU!!! MOŽNO KONŠTATOVAŤ, ŽE MESTO ANI PO 3 MESIACOCH NEDOKÁŽE ZABEZPEČIŤ VÝMENU NÁDOBY!!!
01. jún 2014

Peter Bročka

1.6.2014
01. jún 2014

Peter Bročka

1.6.2014
12. jún 2014

Jozef

STÁLE PODNET VôBEC NIE JE VYRIEŠENÝ, NÁDOBA NIE JE VYMENENÁ, ODPAD NIE JE ODSTRÁNENÝ!!!
TOTO JE STAV K 12.6.2014 PO 13-TICH TÝŽDŇOCH OD VYPUKNUTIA PROBLÉMU!!! MOŽNO KONŠTATOVAŤ, ŽE MESTO ANI PO 3,5 MESIACOCH NEDOKÁŽE ZABEZPEČIŤ VÝMENU NÁDOBY!!!
12. jún 2014

Peter Bročka

12.6.2014
23. august 2014

Flego

Vybavené. Kontajner je vymenený za nový, biologický odpad je odvezený, priestor je vyčistený, na plote je zákaz ukladania odpadu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania