Detské ihrisko Okružná ulica

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Palcino Čavojský 15. apríla 2014

Ihrisko na Okružnej ulici je v zlom stave: asfalt na chodníku "na hruške" je vylámaný a popráskaný. Nebezpečné je to hlavne pre deti, ktoré sú tam s rôznymi vozítkami s malými kolečkami. Preliezky sú zastarané, polámané a hrdzavé. Lavičky sú zničené.
Na ihrisku je len jeden odpadkový kôš, ktorý kapacitne nestačí. Pred istou dobou tu boli tri koše. (Ich miesta označujem na fotke).

Keď mesto prerábalo parkovisko okolo ihriska a prerábalo celý kopec, namiesto výmeny starých preliezok ich nesystematicky presunuli na jednu časť. Pritom boli postupne zrušené dve prieskoviská a žiadna náhrada nebola daná ani za (rozpadávajúce sa) panelové tunely, ktoré tu boli. Neviem, prečo sa mesto k tomuto ihrisku takto stavia (asi tu nemáme poslancov, ktorí by sem posielali svojich potomkov), ale naozaj by si už zaslúžilo vymeniť preliezky, ktoré tu sú už cez 30 rokov.

16. apríl 2014

Pavol Čavojský

ešte dokladám miesta, kde boli odpadkové koše... netvridím, že ich musí byť toľko, ale jeden určite nestačí.
16. apríl 2014

Palcino Čavojský

ospravedlňuje sa, ak sa tu ukáže rovnaká fotka, ako som sem dal.. neviem prečo, nechce mi sem dať upravenú fotku s krúžkami na miestach, kde niekedy stáli odpadkové koše.
21. apríl 2014

Sandra

Pan Cavojsky, mamicky, ktore sem chodia s detickami, vam dakujeme za nafotenie a upozornenie kompetentnych. Naozaj na ihrisku sa za 30 r nic nezmenilo. Ako keby obyvatelia tohto sidliska neplarili dane a nemali deti! A este k tomu kopec odpadkov, lebo smetne kose chybaju a ten jediny je stale plny. Cele dni a veceri je tento priestor vyuzivany, do obeda na lavickach vysedavaju dochodci, potom sa tam hraju deticky a po veceroch tam vysedava mladez. Je nutne pridat odpadkove kose a hlavne preverit bezpecnost vybavenia ihriska. Piesok nebol vymienany asi 3 r, o cisteni je asi zbytocne pisat. Neporovnatelne s detskym ihriskom na starohajskej. Smutne.
06. august 2014

Pavol Čavojský

vidieť toľko detí a nielen deti nie je na tomto ihrisku nie je ojedinelé. aj preto by sa malo malo mesto zamyslieť nad opravou alebo výmenou mobiliaru a opravou asfaltu. Myslím si, že by sa tu uplatnili aj prvky pre cvičenie dospelych, tak ako je to na Družbe.
23. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
detské ihrisko na Okružnej ulici bude zrevitalizované v priebehu júna.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
23. jún 2015

Palcino Čavojský

ďakujem samospráve za odpoveď. Len by ma pri tej príležitosti zaujímalo, či budeme o zmenách tiež informovaní a prizvaní do diskusie, tak ako ste to urobili na Veternej ulici pozdlž Bučianskej cesty.
24. jún 2015

Palcino Čavojský

Ak za revitalizáciu ihriska považujete natretie starých preliezok starou farbou, tak je to smutné. Tieto preliezky sú skorodované, nevhodne postavené pod stromamy a z mnohých preliezok zostali len korzá (napr. betonové tunely). Vymeniť by sa zišlo aj lavičky.
12. august 2015

Palcino Čavojský

Dodávam nové fotky po tzv. revitalizácii, o ktorej tu písal príslušný odbor. Pani Almášiová mi po natretí preliezok povedala, že je rada, že sa aspoň to urobilo... Ihrisko je však podľa mňa pre malé deti nebezpečné aj po zmene farieb (prekvapivo), čo dokumentujem na fotkách. Asi to bude na viac aktualizácií podnetu, za čo sa ospravedlňujem, ale na vykreslenie stavu nestačia 3 fotky.

Prvé tri fotky: špinavé a zarastené pieskovisko, pozostatok odpadkového koša pri pieskovisku a betónové zvyšky lavičiek pri ihrisku. (tie lavičky boli po oboch stranách pieskoviska a mali drevené časti na sedenie... na druhej strane sú pod kopcom, ktorý bol presunutý pri vytváraní nového parkoviska)
12. august 2015

Palcino Čavojský

v druhej aktualizácii dávam do pozornosti zlomenú šmykľavku, neodstránené pozostatky po betónových tuneloch a preliezku ktorá sa neuhla posunutému kopcu a zostala pod ním.
12. august 2015

Palcino Čavojský

posledný prídavok: Pri vytváraní nových parkovacích miest boli niektoré preliezky a mobiliár prenesené doslova, kam sa dalo... Tak dopadla aj konštrukcia na húpačky, ktorú posadili do bývalého pieskoviska. Dôvod prečo tam, či sa to riadilo nejakým rozhodnutím mesta, alebo to bola tvorivosť robotníkov, nepoznám. Na poslednej fotke je ukážka rozbitého asfaltu. Tento chodník v tvare hrušky je veľmi využívaný menšími deťmi na bicykloch alebo na tých odrážacích vozítkach. Keď vidím z okna, ako sa tie deti rútia na výmoľ, som len rád, že som nepočul o nejakej zlomenine a podobných úrazoch.
07. december 2015

Matúš G

Vymenil sa asfalt na "hruške", chcelo by to ešte dodať jeden kôš k pieskovisku, možno lavičku, odstrániť tie betóny.
09. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
lavičky doplníme v prvých jarných mesiacoch.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
09. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
povrch chodníka bol v celom rozsahu opravený.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
09. december 2015

Palcino Čavojský

Stále sa zabúda na na poškodené preliezky, poškodenú šmykľavku a na prvky, ktoré by na detskom ihrisku vôbec nemali byť. Aby som sa neopakoval, pozrite si fotky podnetu, na ktorých je to nafotene. Tam zmena nenastala
17. máj 2017

Jozef Mikuš

BOZP detske ihrisko Okruzna ulica

Detske ihrisko na Okruznej ulici vzhladom na BOZP je nevyhovujuce. Odstranenie smyklavky a ponechanie konstrukcie a betonovej patky je nebezpecne a hrozi vznik urazu. Preliezky nesplnaju predpisane smernice a technicke normy Europskej unie.
18. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Trnava 10. 5. 2017 vyhlásilo súťaž na výber spracovateľa projektovej dokumentácie pod názvom Vodáreň, dvor č. 2, PD. Ide o riešenie práve tohto dvora na Okružnej ulici č. 7 až 17. Projekt sa stane podkladom pre revitalizáciu územia v nasledujúcom období, v závislosti od schválenia investície mestským zastupiteľstvom pri príprave nového rozpočtu.
Prípravou projektu sa pracovnici mesta zaoberajú už od februára 2017, kedy v rámci participatívneho plánovania verejných priestorov pozvali obyvateľov Okružnej 7 - 17 na verejné stretnutie, kde mali možnosť vyjadriť svoj názor na využitie vnútrobloku. Výsledky stretnutia boli zapracované do dotazníkového prieskumu, ktorý bol distribuovaný do 271 domácnosti. Na základe 85 vrátených a vyplnených dotazníkov bolo vypracované zadanie pre spracovateľov projektovej dokumentácie.
Po získaní projektanta vo výberovom konaní budú mať obyvatelia možnosť vyjadriť sa k rozpracovanému projektu a tak reálne ovplyvniť konkrétne úpravy v riešenom území.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
26. január 2023

Palcino Čavojský

vnútroblok bol zrevitalizovaný, Podnet nie je aktuálny - je vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania