Nepoužívané stojisko pre kontajnery, Clementisova

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Dušan Kováč 15. apríla 2014

Zrušenie, alebo iné využitie pôvodného stojiska pre odpadkové kontajnery. Z jednej strany chodníka je bezbariérový vstup a z druhej vysoká hrana.

23. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Mesto Trnava vykonalo niekoľko kontrol tohto stojiska a bolo stále využívané. Kontajnerové stojiská sú budované na základe počtu bytov a ubytovaných osôb. Predmetné stojisko je určené pre vchody Clementisova 8 -11, okrem tohto sú ešte dve stojiská pre vchody Clementisova 1 - 8. Z pohľadu počtu ubytovaných a bytov nie je toto stojisko nadbytočné a je využívané, preto nebude zrušené.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
23. apríl 2014

jano

Dušan Kováč, asi myslel bývalé stojisko na druhej strane cesty (od garážového domu), oproti súčastnemu stojisku (pod tým čermeným stromom).
23. apríl 2014

Dušan Kováč

Myslím že pán Ján to vysvetlil úplne správne. Na mape bolo nepoužívané (podotýkam nepoužívané) stojisko zaznačené úplne presne.
01. november 2015

Dušan Kováč

16. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nevyužívané stojisko pre kontajnery na komunálny odpad bolo v minulosti určené pre bytové domy na Ulici V. Clementisa. Keďže však bolo vybudované na opačnej strane cesty, v priebehu rokov so zvyšovaním intenzity dopravy vznikali problémy s prebehovaním obyvateľov mimo priechodu pre chodcov a nebezpečné kolízne dopravné situácie. Poloha stojiska bola preto presunutá na nové súčasné miesto bližšie k bytovým domom. Pôvodné stojisko nebolo zrušené, pretože sa plánovala ďalšia výstavba bytových domov aj na opačnej strane cesty, pre ktoré mohlo slúžiť. Nové bytové domy však majú kontajnery riešené z hľadiska dispozície v centrálnej časti a toto stojisko tak zostalo dodnes nevyužité.

Odbor dopravy a komunálnych služieb preto v roku 2016 zabezpečí zrušenie stojiska. Plochy v trase priebežného chodníka budú rozobraté a navrátené do pôvodného stavu chodníka ako vyvýšené oproti komunikácii a ostatné plochy mimo tejto trasy budú zatrávnené.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
18. február 2016

Matúš G

Už sa na tom pracuje.
18. február 2016

Dušan Kováč

Aj ja mám jednu fotku. :)
18. marec 2016

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania