Novomestská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
MICHAL HARSÁNYI 22. marca 2020

Človek príde domov z nočnej kde musí pre situáciu v štáte ťahať 12, 56 hod týždenne pre nemožnosť zaparkovať v garáži som zaparkoval vonku a šiel spať a ráno ma čakalo prekvapenie. Prekvapujúce že odkaz za stieracom mali len mimo mestské značky. To mám ako poďakovanie že v TT mate elektriku a teplo

22. marec 2020

Robo

Michal Harsányi, nemyslím si , že tam policajti chodia z vlastej iniciatívy. Neviem, kde presne ste parkovali vozidlo ale pozrite si priložený podnet zo dňa 09.03.2020.

https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/87774/novomestska-parkovanie-problemove

Ak sa niekto sťažuje, polícia je povinná oznam preveriť a konať. Treba poďakovať susedom...
22. marec 2020

MICHAL HARSÁNYI

Ďakujem za info, zjavne tu máme niekoho zakomplexovaneho ktorý rád ničí život ostatným, no ale ešte nebolo človeka čo na to nedoplatil
24. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle § 23 ods. 1 zákona o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o cestnej premávke“), vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade.
Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy. Šírka obojsmernej cesty v predmetnom úseku je 7 m. Vzhľadom k citovaným ustanoveniam zákona o cestnej premávke a vzhľadom k šírkovým pomerom ulice, je možné konštatovať, že státie vozidiel na tejto ulici je v rozpore so zákonom o cestnej premávke. Na tejto ulici je možné iba zastavenie vozidla, čo je v zmysle § 2 ods. 2, písm. y) zákona o cestnej premávke uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo na vystúpenie prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie alebo na zloženie nákladu.
Hliadky mestskej polície boli počas minulého víkendu vysielané za účelom preverenia protiprávneho státia vozidiel na uvedenej ulici na základe telefonických podnetov občana. V prípade, ak bolo za stierač vozidla vložené predvolanie pre neprítomného páchateľa priestupku, na útvar mestskej polície nie je potrebné dostaviť sa v čase opatrení súvisiacich so šírením sa vírusu COVID-19. Tak ako iné priestupky na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky zistené v tomto čase, budú riešené až po ukončení mimoriadnej situácie.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania