Zrušnie linky MAD číslo 15

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Eduard Trnavský 25. apríla 2014

Dnes som sa dozvedel zamestnanca SAD Trnava ze bude zrušený spoj linky č.15 s odchodom o 18:35 zo zastávky žos ubytovňa. Prosím o stanovisko zodpovedných osôb za tento nelogický krok. Normálne mysliacemu človeku sa až rozum zastaví. Ako mesto sľubovalo, že bude perfektná doprava, týmto krokom si robia veľkú potrebu do vlastných úst. Ide o posledný spoj ktorým sa da dostat komfortne zo Zavarskej na prednádražie bez prestupovania. Podľa informácií bude spoj zrušený kvoli nízkej vyťaženosti. Prečo sa mesto a SAD nepostavilo logicky k riešeniu tohoto problému tým, že linku 15 predĺži o dve zastávky na novej ulici pri McDonald´s a pri Baumaxe? Pokial ste neregistrovali tak od 26.marca. 2014 bolo otvorené nové nákupné centrum volá sa The Mall Trnava, kľudne sa môžete ísť presvedčiť. Autobus linky 16 nepostačuje náporu cestujúcich(zákazníkov TMT) ľudia sa tlačia a s nákupnými taškami sa ani hýbať nedá. Okrem toho ide úplne iným smerom. Argument že sa dá na stanici alebo na Hospodárskej prestúpiť je protirečenie tomu ako sa predstavitelia dušovali aký vysoký bude komfort cestovania. Prosím kompetentných ľudí nech zvážia tento krok dozadu s ohľadom na obyvateľov, zákazíkov a samozrejme ekonomickému prospechu pre SAD a mesto. Ďakujem za skorú odozvu.

25. apríl 2014

Peter

V tej slávnej optimalizácii je pomerne veľa problematických prvkov. Písal som k tomu pri spustení tento článok http://belko.blog.sme.sk/c/304545/Aka-je-optimalizacia-autobusovej-dopravy-v-Trnave.html
--
Mesto napr. úplne ignoruje Modranku a to je lokalita z ktorej sa bezpečne dá dostať okrem autobusu len autom alebo taxíkom. Nepomáhajú tam ani petície, aby zmenili harmonogram a jemne upravili trasu.
Viem o žiakoch ZŠ Vančurova, ktorí chodia zo školy pešo k SAD a niektorí dokonca až do Modranky. Je otázka času kedy sa niečo môže stať.
Ale mesto má iné priority ako okrajové časti mesta, viď. pozemky za euro a pod. Mali by ste začať s petíciou, aby Vás aspoň vypočuli.
*
Ak by bola optimalizácia spravená dobre, tak by ľudia nezačali využívať iné spôsoby dopravy a potom by sa SAD nesťažovali, že im klesajú počty cestujúcich a tržby. Je to začarovaný kruh. Optimalizácia by sa mala opraviť tak, aby zohľadňovala skutočné potreby cestujúcich. ;-) Hlavne by sa mala zrušiť tá nezmyselná myšlienka s prestupmi (nosné a doplnkové linky). To môže fungovať len vo veľkých mestách, kde chodia autobusy zhruba každých 10-15 minút.
26. apríl 2014

Flego

No Modranka to je naozaj perlička, zo Seredskej na Nitriansku sa nedá dostať ani pešo ani na bicykli bez toho aby človek riskoval život a porušoval predpisy.
26. apríl 2014

Eduard Brodňan

a zástupcovia nášho mesta to majú silno na háku. A nedivím sa, že rok čo rok klesá počet obyvateľov v meste. Ale na to asi prídu az v tedy ked dane ktoré vyberú sa im budú zdať nizke. Potom možno začnú niečo robiť aj pre to aby si tu ľudí udržali. čo ja poznám veľa ľudí ktorí uvažujú, že sa presťahujú do iného mesta alebo najbližšej obce, lebo Trnava sa im neoplatí z viacerých dôvodov.
26. apríl 2014

Peter

Modranku môžem potvrdiť ... petície sa robia ale mesto na petície kašle. Nechápem ani prečo nemôže autobus zachádzať až na správu diaľnic ako to bolo kedysi a tam sa otočiť. Boli sa niekedy poslanci alebo zamestnanci pozrieť ako sa otáča pri Empark a ako umiestnili vražedne zastávku? Zaujímalo by kam sa podel slogan Pána primátora Butka kde sľuboval čo sľúbim to splním ... a práve on sľuboval lepšiu MHD a dokonca víkendy a sviatky zadarmo!!!! :)
26. apríl 2014

Flego

Ešte že si to pripomenul, je dobré si to pred voľbami zopakovať http://www.trnava-live.sk/2010/11/04/kandidat-na-primatora-v-butko-predstavil-ambiciozny-volebny-program/
26. apríl 2014

Eduard Brodňan

Inak bolo by dobre keby mi niekto vedel poslat volebny program Butka v minulych volbach , hladal som na internete ale nikde som za ten svet nemohol najst.
28. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Mesto Trnava nedalo podnet na zrušenie žiadneho spoja na linke č. 15.
SAD Trnava nezruší spoj bez súhlasu mesta.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania