Ulica Mozartova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Silvia 04. mája 2020

Dobrý deň, chcela by som sa prosím spýtať či by sa nedal dať zákaz parkovania pre autá priamo pri vchody - pred vchody bytového domu. Pretože, keď vyjdem z vchodu, bytového domu mi koľkokrát auta zavádzajú vo výhľade nakoľko je tam povolený prejazd autám. Ten prejazd je výborný pre kuriérov, pre sanitky, pre sťahovakov..... Ale prečo tam musia autá nonstop parkovať ( deň - noc ) keď máme parkovisko pred bytovým domom? Nedá sa to parkovanie priamo pred vchodmi bytového domu prosim zrušiť ? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď a kladne vybavenie. Budem si to veľmi vážiť.

22. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. Podnet budeme aktualizovať.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
25. máj 2022

Matúš

dobrý deň, to má odbor dopravy na meste už 2 roky dovolenku že sa ešte nevyjadril?
13. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčasnosti platná legislatíva umožňuje parkovanie vozidiel na chodníku, ak zostane voľná šírka chodníka 1,5 m. V priebehu roku 2023, vstúpi do platnosti novela, ktorou bude parkovanie na chodníku zakázané mimo vyznačených parkovacích miest. Mesto Trnava taktiež spracováva projekty rezidenčného parkovania s vytvorenými parkovacími zónami, kde bude státie, resp. parkovanie dovolené len na vyznačených parkovacích miestach.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
13. jún 2022

Matúš

dobrý deň, to všetci vieme. to však nie je odpoveď na tento podnet. napríklad o ulicu ďalej na Tajovského je nakreslena žltá čiara, ktorá umožňuje parkovať vozidlám len na opačnej strane. takisto osadením značky zákaz vjazdu by sa dal obmedziť vjazd vozidiel v zmysle platnej legislatívy, je to však len na správcovi komunikácie a dopravnom inšpektoráte. zasa sem píšete odpoveď ktorá je vyhybava- alibisticka, a rád by som vedel kto bude potom zodpovedný ked sa tu stane nehoda s nalsedkami na zdraví (v minulosti už tu "tuklo" auto do dieťaťa na odrazadle (chvalabohu bez ujmy) a dokonca zrazilo psa s fatálnymi nasledkami))
13. jún 2022

Peto

Matúš, len pre info, žltá čiara sa už nepoužíva, neplatí.
24. január 2023

Silvia

Dobrý deň prosím, bude sa aj riešiť , čo je považované za chodník, a čo za cestu ? Alebo sa kvôli tejto legislatíve môže chodník zmeniť na cestu aby tam vznikli riadne vyznačené parkovacie miesta? Totiž arogancia šoférov nemá hraníc, prázdne riadne vyznačené parkovacie miesta pred činžiakom a šoféri zaparkujú na hulváta pod oknami. To sa tu deje každý deň. Ďakujem za odpoveď.
30. január 2023

Matúš

Odpoved od samospravy vlastne hovori ze: komunikacia ktorou sa obyvatelia bytoveho domu (peší) dostavaju do bytoveho domu vlastne nie je chodnik... Takze tam mozu parkovat auta lebo zakon ktory to zakazuje (resp vyznacuje kde sa na chodniku moze parkovat) este nie je v platnosti, a odporucuje volat MsP na c. 159.

MsP vlastne s tym taktiez nic neurobi lebo podla zakona nikto nic neporusuje. Cize zasa sa vraciame do bodu, kedy niekto vyjde zo vchodu a zotrie ho auto ako spinavu handru, lebo nie je nic vidiet cez zaparkovane auta.

Kocurkovo LVL 3000


Prosim Vas kompetentny uradnik co toto citate, aspon by ste mohli zariadit ze ak Mozartova ulica v tomto useku je JEDNOSMERNA CESTA (v smere od detskeho ihriska ku objektu byv. ZS Mozartova), tak zakazat vjazd vozidiel na tento tu rieseny usek pred bytovymi domami v tom istom smere. Lebo potom naco tu je jednosmerka ked auta jazdia kade tade cez chodnik, ktory "vlastne nie je chodnik" a maju tam z toho obojsmernu cestu?!
03. október 2023

Silvia

Dobrý deň, prosím ako to vyzerá s týmto podnetom? Od Nedele platí novela, ktorou je parkovanie na chodníku zakázané mimo vyznačených parkovacích miest. A tak sa chcem prosím spýtať, kto a kedy upovedomí vodičov, že je to chodník? Ďakujem.
17. apríl 2024

Matúš

Podla komunikacie s prislusnikom MsP, privolaneho k rieseniu podnetu je potvrdene ze obyvatelia bytoveho domu vchadzaju do domu po ceste co je podla mna absolutny nonsens. Nemam kolesa aby som do bytoveho domu isiel po ceste.

Katastralna mapa oznacuje celu oblast ako zelen, a necinost prislusnika MsP je tym padom v nesulade so zakonom o obecnej policii.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania