J. G. Tajovského-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Filip 12. mája 2020

Dobrý deň, tento podnet sa týka najmä okolia ulíc Tajovského a Mozartova.. V posledných mesiacoch sa tu začali v citeľne väčšej miere zhromažďovať rôzne indivíduá, ktoré tu vo večerných a nočných hodinách pravidelne robia hluk, znečisťujú okolie, verejne užívajú rôzne látky a v prípade upozornenia nešetria vulgárnym osočovaním a vyhrážkami. Týka sa to najmä malej trávnatej plochy s lavičkami a priľahlej mestskej bytovky Tajovského 20/21 (viď foto). Už niekoľkokrát sem bola privolaná mestská, ako aj štátna polícia. Situácia sa však do pár dní vždy opakuje, niekedy ešte vo väčšej miere. Chcel by som sa touto cestou spýtať, či by bolo možné zvýšiť frekvenciu hliadok mestskej polície v tejto lokalite v nočných hodinách.

12. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s obsahom Vášho podnetu budú oboznámené hliadky mestskej polície, ktoré zamerajú pri
hliadkovej činnosti pozornosť na opísané protiprávne konanie.
V prípade, ak opäť zaregistrujete takéto konanie, oznámte nám to prosím na tel. čísle 159
v čase protiprávneho konania. Na miesto bude vyslaná hliadka.

Mestská polícia mesta Trnava
12. máj 2020

Robo

Súhlasím s Filipom. Hlavne sa tam zdržujú asociáli (česť výnimkám) z tej ružovo-modrej bytovky. Tí slušní obyvatelia tam len trpia kvôli takýmto. Treba im stavať ďalšie v meste ako sa chystá napr. na Tamaškovičovej.
12. máj 2020

Filip

Ďakujem za odpoveď a pevne dúfam, že sa situácia zlepší.

Róbert, aj keď veľmi nerád, musím s Vami súhlasiť. Žijem tu už niekoľko rokov a naozaj musím konštatovať, že s touto bytovkou to išlo za posledné roky prudko dole vodou. Od začiatku sa tu našli "čierne ovce", ktorým slušnosť a poriadok nič nehovorili, no za posledné roky mám pocit, že pribúdajú hlavne takí. Samozrejme sa tým nechcem nikoho dotknúť, ale naozaj nie je normálne, aby sa vo štvrtok upratali spoločné priestory a v piatok ráno boli znova plné odpadkov, špačkov a neraz s prepáčením "obšťaté". Rovnako nie je normálne, aby bola polovica schodiska a chodieb neosvetlená, lebo žiarovky niekto ukradol a vypínače poškodil. A vrchol je, keď sa o druhe ránoj zobudíte na to, že Vám priamo pred dverami stoji partička fetujúcich asociálov. Verte, že keby mám inú možnosť, nebýval by som tu. Bohužiaľ nemám, a tak dúfam, že aj takouto cestou sa podarí situácii aspoň trochu pomôcť. Nie len kvôli mne, ale ako hovoríte, aj kvôli tým ostatným slušným ľudom, ktorí tu ešte žijú a nie je im to ukradnuté.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania