Dôstojné priestory pre voľní pohyb psov na Hospodárskej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Neriešený
meno
Dano 04. mája 2014

V okolí Hospodárskej ulice je vyčlenený priestor na volný pohyb psov, ktorý je nevyhovujúci z dôvodu rizika zrazenia psa na blízkej rušnej ceste. Navrhujem Bernolákov sad pri galérii Jána Koniarka

04. máj 2014

JurajTT

A ja som proti tomu. Uz vidim ako po tych psoch bude kazdy psickar upratovat. Ludia na tej trave zvyknu sediet (vratane mna)...
04. máj 2014

Flego

Tiež som psíčkar, ale žiaľ nemôžeme vyčleňovať priestory pre psov na úkor ľudí. Hlavnou príčinou je bezohľadnosť psíčkarov voči ostatným ľuďom a hlavne deťom:
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/7740/vratme-travu-detom
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/8988/smetiaky-pre-majitelov-psov
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/8743/bezohladni-psickari-na-detskom-ihrisku
04. máj 2014

jano

Deti majú Gulivera na opačnej strane sadu cez cestu
04. máj 2014

jano

Deti majú Gulivera na opačnej strane sadu cez cestu
04. máj 2014

Peťo

Navrhujem zákonom zákaz psov v činžiakoch!
04. máj 2014

JurajTT

Inak aj na vasich vyclenenych priestoroch som este nevidel (ospravedlnujem sa tym ktory to dodrzuju) aby mal nejaky pes nahubok. Najlepsi su "typkovia" s bojovymi plemenami ktorym to je jedno co pes bez nahubku robi a len si fajcia na mieste alebo sa s niekym rozpravaju...
04. máj 2014

Flego

Žiaľ v Trnave je asi silná psíčkarská lobby, lebo náhubky boli pred rokom zrušené http://trnava.sme.sk/c/6741992/sud-sa-zastal-trnavskych-psov-nahubky-nosit-nemusia.html Súd sa zastal psov, ale že ohrozujú deti to akosi nikomu nevadí. Inak v Trnave má všetko prednosť pred deťmi - ihriská sú v dezolátnom stave, všetko je ošpinené od psov atď.... Celkove mi to pripadá akoby deti boli nežiadúce.
05. máj 2014

Palcino Čavojský

Asi najlepší kompromis by bol, keby sa niekde vyčlenil voľne prístupný areál pre psíčkarov, kde by sa nemuseli obávať (či už pre pokutu, alebo úteku psa) pustiť psa z vodítka.. Je naozaj nevyhovujúce vodiť psa k ceste, ako je Hospodárska, Hlboká, Veterná, kde sú tieto miesta vyhradené pre venčenie. Nielen z toho pohľadu, že mi môže zraziť psa, ale aj preto, že nejaký citlivý vodič môže spôsobiť nehodu, keď si bude myslieť, že asi psa zrazí. Jednoducho - tu nejde len o život psa. A keby bolo vyhradené také miesto, kde by som mohol pustiť svojho psa, aby sa aj vybláznil s iným, bude mi záležať AJ tam, aby tam bolo čisté prostredie, aby som ho doma nemusel umývať po tom, čo mi ho iný pes zvalí do exkrementu.
05. máj 2014

Flego

Z tých 14 areálov http://www.trnava.sk/userfiles/download/attachment/vybehy.pdf je drvivá väčšina pre voľný pohyb psov nevyhovujúca. Najlepší je asi areál číslo 5 na Prednádraží, len je trochu od ruky, ja napríklad tam a späť precestujem 7 kilometrov len aby si pes hodinku pobehal. Vyhovuje aj areál číslo 10, len tam nejaký pako nedávno potrovil psov. Ostatné areály sú úplne o ničom.
05. máj 2014

Dano

Presne aj mne sa stalo že keď som pustil psa pri ceste tak my vbehol na cestu a nikomu neprajem ten pocit keď sa bojí, že Vám zrazí psa.
06. máj 2014

Peter Crouch

Psickarsky narod sa potrebuje spamatat ! Nemam kde vencit psa tak si ziadneho neobstaram. Nemalo by nahodou mesto zacat prerabat detske ihriska na vybehy ? Nehovorim o tom ako je cela Trnava doslava osrana ...
06. máj 2014

Palcino Čavojský

Peter Crouch, Váš prispevok je ako od Alenky z ríše divov... Myslíte si, že teraz si majitelia psov tlesnú po hlave a dajú psov preč? Skúste navrhnúť niečo, čo má zmysel... Ja som dal návrh: Vytvoriť výbeh pre psov, kde ich majitelia budú môcť pustiť navoľno... to nie je o riešení problémov s exkrementami (som za ich odstraňovanie), ale o tom, že tu naozaj nie je možnosť psa nechať vybehať..

Mimochodom, parafrázujem vašu vetu: Automobilový náro da potrebuje spamätať, nemám kde parkovať, tak si auto neobstarám.
06. máj 2014

Peter Crouch

S autami suhlasim, nepredal by som auto nikomu ak by sa neupreukazal, ze ma kde parkovat.
Psov treba zacat obmedzovat, lebo to zacina prerastat cez hlavu nielen v Trnave, kedze modny trend je mat psa namiesto deti. Zakazat psov v panelakoch ! Bojove resp. nebezpecne plemena zakazat uplne.
06. máj 2014

Palcino Čavojský

Pán Crouch, kde beriete tieto názory? chcete od dôchodkyň, aby rodili? alebo od detí, ktoré si presadia psa doma? Zakázať našťastie psov v panelákoch nemôžete, pretože pes je z pohľadu zákona rovnaký nábytok ako hlučná televízia. A, ak vám už ide o to rodenie detí, kričte tak, keď budete mať vlastných aspoň osem. Týmto končím debatu s vami.
06. máj 2014

Flego

Pamätáte chlapci ako sa pred rokom všetky parlamentné strany predbiehali, kto skôr zakáže chov asi 10 plemien psov a ako to dopadlo? Asi všetci ich sponzori takýchto psov chovajú, tak radšej stíchli... Ale v zahraničných filmoch sa často vyskytujú zábery, keď na tráve v parku ležia ľudia na dekách, okolo sa hrajú deti a behajú tam psi. Všetko je to len o inteligencii majiteľov psov, keby sa nechovali ako d*bili a nenechali psa kadiť a šťať tam, kde sa budú hrať deti alebo si sadnú ľudia, mohli by nažívať všetci svorne a žiadne venčiská by nebolo treba.
P.S. Pes je inteligentnejší ako jeho majiteľ, keď ho naučíte nekadiť hocikde do trávy, tak tam kadiť nebude...
06. máj 2014

Palcino Čavojský

Flego, naučili ste to svojho psa?
06. máj 2014

Flego

:-) Jasné Palko, nebudem predsa tliachať blbosti. Pes je na miesto kde vykonáva potrebu veľmi citlivý, treba len šikovne využiť jeho prirodzené sklony a o ostatné sa postará sám.
P.S. Osobne som veľmi citlivý na psie hovienka, či už do nich stupím ja alebo môj pes, takže s výchovou začínam od seba a snažím sa nerobiť nič z toho, za čo iných osudzujem... :-)
06. máj 2014

Palcino Čavojský

Ak sa nepoznáme, bol by som rád, keby ste sa vyhli familiárnym osloveniam. Ja mám s malými prestávkami psa v domácnosti od r. 1987 a tiež som si každého vedel vychovať.. Ale o chválenkarstve v téme kynologia tento podnet naozaj nie je.
06. máj 2014

Peter Crouch

Nazory mam z vlastnej hlavy a stojim si za nimi. Stacilo mi 3 roky na Lincianskej kde sa psi stekot ozyva z balkonov a odraza od ostatnych panelakov do 10 hod vecer minimalne. ked sa chcel clovek vyspat musel zavriet okna a v lete podstupit saunovacku pokial to nestichlo.
Nerozumiem ale tomu presadzovaniu psov detmi resp preco by dochodci mali mat narok na psa ? No hej nikto im to nezakaze, ale tu nastava potreba regulacie kedze zjavne nemaju kam chodit behat a srat.
06. máj 2014

Flego

Len som odpovedal na položenú otázku pán Čavojský.
09. máj 2014

Katka

Ak sa dá vychovať pes tak, aby nekadil hocikde, nedá sa vychovať aj tak, aby nevbiehal pod auto? Alebo aby nezožral hocičo, čo nájde? (neviem, psa nemám, vždy sa mu zdalo, že pes v činžiaku je týranie psa - ale proti gustu žiaden dišputát).
Čo sa týka psov v činžiakoch, možno by na začiatok stačilo, aby boli všetci psi nahlásení naozaj tam, kde sú.
09. máj 2014

Palcino Čavojský

naučiť sa to dá, ale v tomto sa za psa ručiť nedá (ako ani s tým kadením na úrčené miesto). Stačí malý impulz a pes vybehne (petarda niekde ďaleko, háravá sučka, klakson auta, naháňačka s iným psom....)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania