Na hlinách-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Andrej 16. júla 2020

Ludia si musia sami kosit na sidlisku s krovinorezom, kosou, hrabat travu, trhat burinu cez meter vysoku (aj durman). Vyzera to tu katastrofalne. Kosenie malo byt minimalne pred mesiacom.

19. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Andrej, ďakujeme za Váš podnet. Bol postúpený na Odbor územného rozvoja a koncepcií,
referát správy zelene.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií
Kedy? 2. polrok 2020

Mesto Trnava
21. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kosenie Na hlinách prebieha tento týždeň (30 KT).
Referát zelene k Vášmu podnetu ešte pridáva dodatok, že v tomto roku je leto príjemné na teploty, zatiaľ sa nevyskytli vlny tepla s extrémnymi vysokými teplotami. Zrážky sú vyššie ako bolo obvyklé za posledné roky. Kombinácia týchto dvoch faktorov znamená, že trávniky sú svieže, rýchlo rastú a majú dostatok vlahy. Preto nie je v možnostiach mesta aby sa pokosili všetky plochy v jeden termín. Preto by sme chceli poprosiť občanov o pochopenie nakoľko sa to netýka len Trnavy ale aj iných miest a obcí.
Taktiež čo sa týka kosenia, v posledných rokoch sa aj záhradníci a správcovia zelených plôch zaoberajú bojom proti vysokým teplotám a zlepšenie návratu drobných živočíchov a včiel do mestského prostredia. Preto veľa miest prestáva kosiť plochy trávnikov jednotne na nízko a nechávajú nekosené priestory, kde sú opeľovače a živočíchy.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií
Kedy? viď odpoveď

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania