Ulica Koniarekova-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Marián Brida 26. júla 2020

Dobrý deň
Dnes na aute som si našiel upozornenie od ŽOS Trnava, a.s., ktoré vám prikladám aj v prílohe.
Moja otázka znie kde môžme parkovať s autom, keďže celé sídlisko ma prenajaté parkovacie miesta, a ďalšie kapacity na danom sídliaku už nie su. Všetky miesta sú pooznačované rezervovanými tabuľkami, foto ktorých Vám tiež posielam v prílohe.
Doteraz sme využivali na parkovanie parkovisko popri ulici Koniareková, ktoré si teraz spoločnosť ŽOS vyhradila pre seba.
Ide mi len o to, určite sa budú množiť podnety na nedovolené parkovanie a určite to bude riešiť aj mestká polícia.
Kde môžem zaparkovať svoje auto aby som sa vyhol pokute, upozorneniu, alebo konflikto so susedmi?

Ďakujem za skorú odpoveď.

s pozdravom

Marián Brida
Koniareková 13

27. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. Podnet budeme aktualizovať.
Kto? Odbor dopravy + Mestská polícia

Mesto Trnava
02. august 2020

Dusan

Asi na cyklochodnikoch p. primat ora. Cesty rozbite a parkovacie miesta nepribudaju. Mesto ako by zaspalo dobu. Vystavba sa zahustuje(planovane sidlisko prudy,3 bytovky pri OC max,arboria). Toto ked sa dokonci tak Trnava bude upchata totalne.
Mesto sa nepoucilo z chyb inych miest a nadalej zahustuje vystavbu a preto aj tak dopadneme=lekarovi poveziem babku v januari na bicykli lebo nieje kde parkovat. Mame "paradneho" primat ora a "paradne" dane ale h...o za ne. Bohuzial.
03. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Marián, vozidlo môžete zaparkovať všade, kde to umožňujú všeobecne záväzné pravidlá cestnej premávky a dopravné značky.
Kto? Mestská polícia mesta Trnava
Kedy? august 2020

Mesto Trnava
04. august 2020

Peto

Dušan, myslím, že tu nie je na mieste byť rozčúlený na mesto ale na Slovensku republiku, resp. železnice, ktoré vlastnia pozemky okolo činžiakov na ZOSke. Čiže budovanie parkovísk by malo byť v ich rukách, na ich pozemku. Najbližší Mestský pozemok je športový areál. ps. iba jeden bytový dom si odkúpil pozemok okolo bytovky. Viac info nájdeš na https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/?bm=zbgis&z=17&c=17.603137,48.374031&it=point&dt=owners#/detail/kataster/parcela-c/864790/5681_1?zoom=false
04. august 2020

Dusan

Peťulo,dane platíme mestu a to sa má postarať aby mali občania kde parkovať ,ale mesto to má na háku. Že sa ŽOS-ka správa ako správa tomu rozumiem, je to ich majetok a preto by malo mesto zasiahnuť v prospech občanov a to buď dohodou s ŽOS-kou alebo odkúpením pozemkov.
Bohužiaľ mesto má iné priority ktoré som spomínal vyššie.
05. august 2020

Michal

"Mesto sa má postarať". V skutočnosti sa má postarať sám človek, zhodnotiť, či má kde parkovať už keď auto kupuje. Ja viem, nepopulárny názor. Ľahko vidieť aj pri ľuďoch v rodinných domoch. Radšej zničia mestskú zeleň akoby vyhradili zo svojho dvora parkovacie miesto (tuším v kamenáči bol otvorený podnet). Mesto však nebolo a nikdy nebude dimenzované na situáciu, keď sa môže každý Jožko, Ďurko či Miško zadĺžiť a mať dve tri autá. Ani sľubované rezidentské parkovanie toto nevyrieši. Skôr by sme mali chcieť odstavné parkovisko niekde pri meste a k nemu dobrý autobusový spoj. A celkové zlepšenie MHD v meste.
05. august 2020

Peto

No , Dusan, ked teda hovoris, ze mesto ma situaciu na Koniarekovej na haku, tak toto je sprava presne pre Teba.
Od cca 2012 sa zacala Koniarekova riesit so ZSR a dospelo to do stadia, ze Butko okolo roku 2016 chcel vymienat pozemky ZSR za mestske (a myslim, ze tam boli aj nejake budovy). Jednym z tych pozemkov bolo aj napr. parkovisko pred budovou stanice, ktore keby mesto vymenilo, ZSR tam bude mat celu plochu, mesto strati nad nou moc a ktohovie, co by tam potom vzniklo. Mozno si spomenies na spravy o malom nakupnom centre pred stanicou ;) Kazdopadne stav riesenia Koniarekovej z rou 2016 najdes popisany napr. tu: https://mytrnava.sme.sk/c/amp/20371655/mesto-pozemky-nezameni-koniarekova-sa-bude-predavat.html

No a dalej tu mame spravu z roku 2018, kde sa uz spomina upustenie od vymeny pozemkov a zacalo sa riesit odkupenie (pre ZSR nepotrebnych) pozemkov, ktore boli odhadnute na statisice eur. Kazdopadne mesto to videlo az tak optimisticky, ze planovali, ze v roku 2019 uz bude Koniarekova regulerne mestske sidlisko. Zdroj: https://mytrnava.sme.sk/c/amp/20964777/je-pre-nich-nepotrebna-koniarekova-by-uz-buduci-rok-mohla-patrit-mestu.html

No a ako sa hovori, do tretice vsetko dobre, v 2019 sa postoj mesta prehodnotil a so ZSR uz nasli zlatu strednu cestu - cast pozemkov sa vymeni a cast doplati. Mesto teda vymeni pozemky susediace so zeleznicou (pravdepodobne ochranne pasmo zeleznic) a to sa v pomernej casti odrata od Koniarekovej. No a zvysok sa musi riadne nacenit znalcami atd atd atd.. a to je uz beh na ine trate. Hlavne ale je, ze ta spolocna rec so ZSR sa nasla a je to kusok od ciela. Zdroj? Iba pre Teba som ho nasiel, paci sa :) https://mytrnava.sme.sk/c/22264298/domacim-uz-dochadza-trpezlivost-na-zamenu-cakaju-roky.html

No a teraz skus teda objektivne zhodnotit, ci to ma mesto od 2012. roku skutocne na haku.
05. august 2020

Peto

Kedze sa prispevky nedaju editovat, tak len pre upresnenie - ta prva cast so spominanym rokom 2016 mala byt inak sformulovana. Je to len sprava z 2016, cize Butkove plany s vymenou boli samozrejme v case jeho posobnosti do roku 2014. Len teda aby sme boli presnejsi.
08. august 2020

Dusan

nedá sa mi to prečítať pretože smetiarov nepodporujem,ale v poriadku,ak je tak tak to je dobrá správa pre občanov, ale až vtedy keď to bude doriešené a ako to už býva to môže byť v nedohľadne.
tak hodnotím objektívne že mesto to teda na háku nemá,(od r.2012 si napísal ty a nie ja),no postarať sa má mesto a nie železnice to platí a je smutné že to trvá tak dlho. viem že niektoré veci nejdú ako sa povie zo dňa na deň no zatiaľ 8 rokov,je už celkom dosť.
každopádne im prajem nech sa to dá ma poriadok čím skôr,aj keď poviem na rovinu s aktuálnym primát orom tomu neverím.
30. august 2020

Peto

Prikladam cast rozhovoru P. Brocku, ktora sa tyka tohto podnetu:

Zrejme asi aj o Koniarekovej, pozemky pod mini sídliskom vlastnia stále ŽSR. Domáci poukazujú na viaceré problémy, ktoré sú s tým spojené...
– Koniarekova je dlhodobý problém, kde železnici rovnako ponúkneme riešenie. Máme vypracované viaceré varianty. Ak sa nám aj nepodarí dané pozemky získať, chceme tam kompletne obnoviť aspoň 2 vnútrobloky.

Železnice chcú za Koniarekovu vyše 850-tisíc eur bez DPH...
– A to je dosť peňazí. Nechápem, prečo by nás štát mal tlačiť k predaju, keď v iných prípadoch bežne prevádza bezplatne. Je to byrokratický nezmysel.

Prečo by teda samospráva mala platiť obnovu vnútrobloku aj napriek tomu, že to nebude mestský majetok?
– Lebo tam žijú Trnavčania. Je jednoduchšie to urobiť za mestské peniaze, ako žiadať od železníc, aby na to prispeli. Viem, čo by odpovedali.

Čo?
– Že nemajú peniaze. A súčasný stav sa nezmení. Máme tam v pláne so súhlasom ŽSR obnoviť vnútrobloky za zhruba 300-tisíc eur. Z rozpočtu alebo z eurofondov. Lokalite to len pomôže. Očakávam, že do konca roka budeme mať realizačnú štúdiu.

Zdroj: https://mytrnava.sme.sk/c/22477825/primator-ked-sa-pozriem-na-trnavu-teraz-nemam-pocit-ze-by-mi-unikala-realita.html
30. august 2020

Dusan

Ako obnova vnutrobloku vyriesi parkovanie zdarma?
Kolega tam byva a musi zsr platit najom za park.miesta. Tipujem ze sa to ako vzdy nevyriesi lebo 100 tis.za prehrany spor s cici arenou nieje vela,ale 850 pre xy obcanov jw vela.Mna uz nikto nepresvedci ze bradac je na svojom mieste.
30. august 2020

Peto

Dusan, vyssie si pisal, ze mesto vasu lokalitu neriesi, tak som sem dal aktualne info o tom, v akom to je stave. Z toho sa, predpokladam, odvija aj fakt, kedy najskor budu parkovacie miesta na pozemku mesta. Tot vsjo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania