Kamenná cesta-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Adam 02. augusta 2020

Preco su na vstupoch do lesoparku umiestnene tabule "SUKROMNY POZEMOK, VSTUP ZAKAZANY"?
Konkretne toto foto je vstup do parku hned za tratou, ale tabule su umiestnene aj na inych miestach - napr. v strede pri luke. Niektore su uz strhnute.
Dakujem.

03. august 2020

Micro

Lebo je to súkromný pozemok - 25 vlastníkov.

V systéme demokratickej spoločnosti patrí vlastnícke právo k základným ľudským právam zabezpečeným a chráneným ústavne. Ústava SR v čl. 20 garantuje každému právo vlastniť majetok. Vlastníctvo je pritom nedotknuteľné. Súčasťou vlastníckeho práva je právo vlastníka predmet svojho vlastníctva držať, užívať a nakladať s ním. Patrí teda do právomoci samotného vlastníka rozhodnúť o tom, ako bude so svojou vecou nakladať, či ako ju bude užívať, pokiaľ to nie je v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi alebo dobrými mravmi. Iné obmedzenia výkonu vlastníckeho práva môžu vychádzať iba z právnych predpisov.
03. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Adam, ďakujeme za Váš podnet. Postúpili sme ho na odbor majetkový a budeme sa snažiť čo najskôr odpovedať.
Kto? Odbor majetkový
Kedy? august 2020

Mesto Trnava
04. august 2020

Michal Hulman

Jasne ale ak niekto z kupuje verejný majetok do súkromného vlastníctva mňa velice rozhorčuje čo si to papalaši dovoľuju kupovať to čo patrí verejnosti .Od kedy kamenáč patrí jednomu človeku alebo rybníky chodieval som tam na prechádzky kto povolil predaj verejného majetku je papalaš ten kto si dovolí ponúknuť na predaj niečo také patri do basy a mikro ak obhajuješ niečo také zrejme si jeden z papalašov čo to vlastnia alebo schvaľujú tak šuchaj nožkouku a zaši si pusu .V kamenači ludom patria záhrady pokiaľ viem.Tiež si nejdem kúpiť trojičné námestie i keď mam pocit že to si tiež privlastňovacie obdobná skupinka okolo huňobradača nadvori malého Berlína mňa vôbec nezaujímajú názory takýchto indivíduí čo si už určujú pravo na pravdu fuj
04. august 2020

Michal Hulman

Tak si kúp mestskú vežu alebo hrubý kostol to je take progresívne ale vieš kde mam tie zmýšľanie ukážem ti to ale zápchaj si nos.
04. august 2020

Michal Hulman

Ešte sa patríš drzosť
04. august 2020

Michal Hulman

Patríš sa len sa paprč XDD
04. august 2020

Michal Hulman

A ešte doplním jedno ak niekto získa niečo verejne napríklad park les a podobne a je to morálna špinavosť a ja 36 rokov chodím v takom prostredí ako verejnom tak v nom tak budem chodiť aj naďalej. A ešte je ďalšia vec ao niekto niečo získa niečo verejne a zakáže tam pristup to je už vskutku niečo čomu sa musí verejnost vysmiať .Jasne treba všade otabulkovať . Áno súkromné vlastníctvo áno nie amoraalne nakladanie kluckovanie slovičkarenie .Na oplotenie takto nadobudnutého majetku aj keď podľa zákona správne získaného ale morálne nie mam jedine riešenie nožnice na plech ja totiž rešpektujem morálku a nie zákon ak je zle napísaný.
04. august 2020

Micro

Lesopark mestu nikdy nepatril. Jediné čo je v ňom mestské, je chodník. Ten je možné slobodne užívať.
04. august 2020

Michal Hulman

Aha jasne ale tie tabulky tomu evidentne zakazujú že :-D
12. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Adam, Mesto Trnava nebolo vlastníkom pozemkov pod lesoparkom. V roku 1996 uzatvorilo nájomnú zmluvu s vtedajšími spoluvlastníkmi pozemkov pod lesoparkom. Mesto Trnava rokovalo od roku 2016 so súčasnými spoluvlastníkmi (dedičmi pôvodných spoluvlastníkov) o možnostiach majetkovoprávneho usporiadania vzťahu k lesoparku vrátane pozemkov. Suma, ktorú spoluvlastníci požadovali za lesopark bola vysoká a neprišlo k dohode.

V novembri 2018 zaslali všetci 8 noví spoluvlastníci pozemkov výpoveď nájomnej zmluvy, ktorá bola uzatvorená s ich právnymi predchodcami od 24.2.1996 na dobu určitú 5 rokov. V nájomnej zmluve sa zmluvné strany dohodli, že ak ani jedna zo zmluvných strán nevypovie zmluvu najneskôr 3 mesiace pred uplynutím doby, na ktorú bola zmluva uzavretá, predlžuje sa zmluva o ďalší rok. V novembri 2018 bola zo strany všetkých spoluvlastníkov zaslaná výpoveď, a preto nájom vyššie uvedených pozemkov skončil 28.2.2019.

Na pozemkoch sa nachádza zeleň (stromy a kríky), ktorých údržbu zabezpečovalo mesto Trnava ako nájomca na svoje náklady. V súčasnosti by túto údržbu mali zabezpečovať spoluvlastníci, ktorí si označili svoje vlastníctvo ako súkromný pozemok.

Stredom lesoparku vedie chodník pre peších, ktorý sa nachádza na pozemkoch, ktoré sú vo vlastníctve Mesta Trnava (parc. č. 10133/99, 10133/98, 10133/21, 10133/55 a parc. reg. E č. 1886/1 a 1885/3). Z tohto dôvodu aj keď prišlo k ukončeniu nájomnej zmluvy, chodník pre peších ostal prístupný verejnosti.

Mesto Trnava (Odbor majetkový)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania