Saleziánska ulica-cyklotrasa-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
cyklistaTT 23. augusta 2020

Dobrý deň
Som veľmi rád, že mesto vybudovalo nový cyklochodník na Saleziánskej ulici, no bohužiaľ na jednom mieste je opakovane, každodenne využívaná ako dočasné parkovanie. Prikladám foto z dnešného rána. Nestihol som urobiť záber keď cyklista musel obchádzať toto auto v protismere po ceste pre motorové vozidlá. Na fotke je vidno, že je komplet zastavený cyklochodník a aj chodník. Stáva sa že daný pán si zaparkuje aj pozdĺž a zablokuje "len" cyklochodník. Daného pána som upozornil a dnes aj cyklista, pričom sme boli častovaný "vybranými" slovami.
Cyklotrasa má slúžiť cyklistom alebo sú to nové mieste na parkovanie v danej lokalite?
Ďakujem

24. august 2020

Mária

Ma svetla zapnuté, tak asi velmi dlho tam nestoji, ci? nie je to len vystihnuty moment, kedy ide zatvorit branu? ak ide parkovat dovnutra a nema automaticke zatvaranie/otvaranie, tak musi nutne obmedzit niekoho hned 2x, zastavit a otvoriť branu...ako to ma spravit? bud obmedzi auta alebo obmedzi cyklistu a premavku necha plynulú... Nerypem, len sa pytam, zaujima ma, kto ma v tejto situacii prednost, ci musi pockat cyklista, alebo sofer. aj keby sa uistil, ze nejde ziaden cyklista, tak za ten cas, co bude parkovat, tak asi nejaky aj tak pojde okolo... ale kedze ti ten pan nadaval, tak asi neni uplne ok.
24. august 2020

Ivan

Ked tam byva a chce sa dostat domov ,to ma ten cyklochodnik preskocit?Alebo zostane parkovat pri krajnici cesty,aby blokoval auta?Pre cyklochodnik sa nedostane domov.
24. august 2020

Fredy

Podnet je v podstate zlomyselné vytrhnutie situácie z kontextu. Je tam vjazd do dvora, a tak ako ten vodič auta nevrazí pri vchádzaní/vychádzani do chodca alebo cyklistu, ale chvíľu počká, rovnako by sa mal zachovať aj cyklista, alebo môže zosadnúť z bicykla a krátkodobú prekážku pri zachovaní normálnej obozretnosti obísť.

Chcelo by to viac vzájomnej ohľaduplnosti.

Písať, že „... cyklochodník ... na jednom mieste je opakovane, každodenne využívaný ako dočasné parkovanie“ je bohapusté skresľovanie situácie a zavádzanie, cca na úrovni možného tvrdenia, že „ ... na jednom mieste je komunikácia opakovane, každodenne využívaná na dočasné parkovanie pred križovatkou ... (keď svieti červená)“ a podobne.
07. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Mestská polícia Tnava

Mestský úrad v Trnave
08. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prípade spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky sa prosím obráťte na stálu službu Mestskej polície mesta Trnava prostredníctvom bezplatnej telefónnej linky 159 v čase spáchania priestupku. Na miesto bude vyslaná hliadka, ktorá vykoná úkony smerujúce k objasneniu priestupku a zisteniu jeho páchateľa.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania