Vyschnuté nové stromy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Jozef Šúst 03. júna 2014

Dobrý deň, na parkovisku pri Teodora Tekela 8 , boli v zime vysadené nové stromy, namiesto minulý rok podrezaných stromčekov. Napriek ich polievaniu vyschli, prosíme mesto o vyvodenie zodpovednosti (aby sa 4 stromy neujali asi nie je náhoda). A rýchle nahradenie stromov. Od nezmyselného výrubu topoľov je parkovisku už 3 - 4 roky bez stromov a tieňu. Vopred ďakujeme.

09. jún 2014

Hana

Pripájam sa k podnetu - mesto veľmi často vyrúbe zdravé stromy, vysadí nové, ale potom im už neposkytne náležitú starostlivosť, kvôli čomu veľké množstvo novovysadených stromov vysychá. Mladý strom nemá taký veľký koreňový bal, aby si ťahal vodu z hĺbky zeme a preto potrebuje oveľa častejšiu a výdatnejšiu závlahu. Treba si uvedomiť, že strom nie je spotrebný tovar, chceme predsa, aby stromy rástli a boli tu aj pre ďalšie generácie.
12. jún 2014

Silvia

ĎAKUJEM JOZEFOVI, ŽE MA PREDBEHOL A PODNET SEM DAL :)
Vidím, že spravodlivo nahnevaných nás je tu viac, len škoda, že nevieme, komu tie stromy tak vadia, lebo myslím, že nie som ďaleko od pravdy, ak si myslím, že:
1, podnet na výrub zdravých niekoľko desaťročí starých topoľov,
2, následne podrezanie mladých stromčekov, ktoré ich chabo nahradili
3, zničenie novovysadených ďaľších mladých stromčekov
má na svedomí jedna a tá istá osoba, ktorá by asi najradšej žila vo vybetónovanej planine!
Ľudia sú už tak osprostení touto "skvelou" dobou, že zabúdajú, že stromy nám dávajuú životodarný kyslík a v týchto tropických horúčavách aj toľko potrebný tieň!
07. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na jeseň 2013 nahradilo mesto Trnava vyschnuté stromy (vysadené v roku 2012) za 4 odrastené. Tieto stromy boli úmyselne poškodené a vyschli (všetky okrem jedného boli podrezané v spodnej časti kmeňa).
Aj nahradené stromy z jesene 2013 niekto úmyselne poškodil tak, že stromy vyschli (pravdepodobne boli poliate tekutinou, ktorá zapríčinila odumretie drevín – spálený bol aj trávnik v okolí všetkých poškodených stromov). Je zrejmé, že stromy niekomu prekážajú a nechce, aby v tejto lokalite rástli. Preto prosíme obyvateľov tejto lokality, aby si všímali konania, ktoré by viedli k poškodzovaniu zelene a okamžite ich nahlásili na Mestskú políciu.
Vyschnuté stromy budú nahradené novými v jesennom termíne.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
01. december 2014

jozin

Dobry den,
stromy sa vo velkom sadia na druzbe aj v inych castiach,, co je super. Je naplanovana vysadba na tomto mieste este tento rok? Okolo sa zelen vysadzala uz pred dvoma tyzdnami, tu je zatial ticho. Vopred dakujem za odpoved
07. apríl 2015

jozin

Dobry den,
podla vasej odpovede mali byt stromy vysadene uz minulu jesen, no velke sadenie na druzbe toto miesto obislo. Mohli by ste dany stav napravit v tomto jarnom termine?
Dakujem
23. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
do jesennej výsadby 2014 sa nám už nepodarilo dostať dosadbu týchto stromov. Stromy budú zakúpené a vysadené na jeseň tento rok. V prípade, že budú znova zničené, mesto ďalšiu dosadbu nezabezpečí.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
13. december 2015

Zita Krajčovičová

Ja som včera PRISTIHLA školopovinných chlapcov, ešte s aktovkami na chrbte, ako nožíkom rýpali novozasadený stromček a keď som videla dym, nedalo mi nezakričať na nich a odplašiť ich. Keď som sa bola pozrieť na stromček, videla som spálenú žltú pásku, ktorá bola nalepená v strede kmeňa stromčeka. Aj títo mladí vandali ničia našu prírodu.
Tak sme sa potešili, keď sme videli výsadbu stromčekov, že stále sledujem z obloka, či im niekto neubližuje. Určite prípad nahlásim riaditeľstvu školy.
26. máj 2016

Silvia

Dobrý večer,

bohužiaľ mám zlú správu - stromčeky sú už opäť poliate nejakým svinstvom, tráva v ich okolí je celá žltá, stromy majú zošúverené listy - ešte síce nie celkom, zrejme to ten ... polial dnes alebo včera alebo jednoducho v nedávnej minulosti !!! Ospravedlňujem sa za formu a štýl reči, no naozaj ma už nebaví mať okolo seba samých tupých, arogantných, vymletých, primitívov, ktorí si myslia, že ako ľudia majú právo rozhodovať o všetkom :PPP
30. máj 2016

Jozef

Opakovaná trestná činnosť na Teodora Tekela
Dobrý deň, na parkovisku na ulici Teodora Tekela 8 niekto opakovane poškodzuje verejnú zeleň, novovysadné stromy. Niečo obdobné sa stalo len par metrov odtialto. http://www.trnava.sk/sk/aktualita/vandali-spilili-devat-stromov-na-ulici-juraja-slottu
Prosim Vás ako mesto nenechajte nas bez stromov, len pre to, že jeden človek nemá všetkých päť pohromade. Určite dokážeme spoločne nájsť riešenie ako takýchto ľudí odstaviť. Medializácia fotopasce, kamera....

Za vašu pomoc a ochotu vopred ďakujeme, Občania Trnavy
06. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na jeseň 2015 boli po tretíkrát dosadené odrastené stromy ako náhrada za vyrúbané topole. Prvýkrát boli stromy podrezané neznámym páchateľom, boli nahradené novými, ktoré niekto polial neznámou tekutinou a stromy odumreli. Posledný pokus o náhradnú výsadbu bol zrealizovaný na jeseň 2015, stromy boli znova poliate neznámou tekutinou, preto Mesto Trnava už nebude investovať finančné prostriedky do opakovanej náhradnej výsadby.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
23. jún 2016

Matúš G

Stromy sú uschnuté.
21. august 2016

Adrián

Vyčíňajúci barbar na mestej zeleni - dochodca
Dobrý deň,
pred novosadtbou na ul. T. Tekela 26 som pred 2 dňami spozoroval v nočných hodinách cca o 1:00 staršieho pána cca 60-70 (bol chrbtom a bol oblečený zladený v okrových nohaviciach a veste , tmavomodré tričko) ako ,,čaruje,,pri stromčekoch.
Neskor som zistil že ich zrejme niečim postrekuje Kým som ho okrýkol postriekal 2 stromy a pri úteku zámerne postiekal i auto.

Ráno som pochopil, že to zrejme robí dlhodobo, nasvedčuje tomu podivne spálená - vyschnutá tráva (naproti nej zelená tráva )a strom ktorý je sfarbený do jesene už teraz.

Zamýšlam sa nad tým čo ho k tomu viedlo a tiež čo by som zmohol keby som zavolal mestkú políciu ?Ved by to postiekal a šiel preč. Pre budúcnosť to aspom skúsim.
Prosím ľudí čo to čítaju , keby mali ,,štastie,,ho zbadať aby volali polícu
19. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
prosíme občanov, aby akékoľvek doplňujúce informácie k aktualizácii podnetu zo dňa 21. 8. 2016, ktoré by nám pomohli pri identifikovaní osoby páchateľa oznámili na stálej službe MsP Trnava, osobne alebo na telefónnom čísle 159.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania