Ulica Vladimíra Clementisa-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Vl.Clementisa 09. septembra 2020

Dobry den,
auta zasobujuce kvetinarstvo pavidelne ignoruju bocnu obsluznu - zasobovaciu ulicu, a stoja na kraji cesty, ktora ma zbernu funkciu. Stanim v rannej premavke obmedzuju bezpecnost a plynulost premavky, bezne tam vidim cakat bus mhd plny ludi, ktory vyckava, kym mu premavka umozni obist tieto auta v 1 smere.
Navrhol by som na tom useku zltu ciaru, nakolko dochadza k opakovanemu poruseniu zakona o cestnej premavke, ktore su vidiet na fotkach.
.
Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.
.
Podľa § 25 ods. 1 Vodič nesmie zastaviť a stáť:
na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou.
.
Dakujem

09. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie Mestskej polícii. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.

Mestský úrad v Trnave
10. september 2020

Robo

Ale prosím vás, nevidím tam žiaden problém. Veď tá cesta je tak široká, že vedľa toho nákladiaka prejdú oproti sebe aj autobus s vozidlom. Chce to len trochu tolerantnosti. Ten náladiak keď sa postaví na tú vedľajšiu cestu, tak by zasa prekážal vozidlám čo vchádzajú na to priľahlé parkovisko.
10. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nakoľko žltú čiaru už v zmysle novej vyhlášky nie je možné žiadať na odsúhlasenie jediné riešenie je osadiť na stožiar verejného osvetlenie pod DZ hlavná cesta ešte značku zákaz zastavenia, ktorá bude platiť aj na priľahlý chodník. Takto vypracované dopravné značenie je možné odoslať na odsúhlasenie na dopravný inšpektorát a po získaní súhlasného stanoviska je možné vydať určenie a dopravné značenie zrealizovať. Dodáme ešte stanovisko MsP k podnetu: Za existujúceho stavu, keď tam vozidlo iba zastaví za účelom zásobovania, nie je páchaný žiaden priestupok.

Odbor dopravy + MsP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania