Obchodná-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Turany

Uzavretý

03. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. To, že sa na uvedenej časti cesty tvoria po daždi kaluže je spôsobené hlavne tým, že vedľajšie pozemky sú terénne vyššie ako je spodná časť tejto cesty. Keďže vedľajšie pozemky sú súkromného vlastníka s ktorým mesto vedie súdny spor, nevieme tento problém aktuálne vyriešiť jednoduchou terénnou úpravou. Uvedená cesta nie je momentálne v pláne údržby, keďže si vyžaduje komplexnú rekonštrukciu a mesto aktuálne nemá na takú rekonštrukciu finančné prostriedky. Komplexná rekonštrukcia bude realizovaná v budúcich rokoch podľa finančných možností mesta.

Mgr. Peter Kračmer, prednosta MsÚ
18. máj 2022

Peter Škapec

Informoval som sa u vlastníčky pozemku - nikdy ju nikto zo súčastného ani minulého vedenia mesta Turany nepožiadal o súčinnosť pri riešení uvedeného problému.
19. máj 2022

Peter Škapec

Problém som skúmal ďalej a zistil som nasledovné - k najväčšiemu poškodeniu asfaltových plôch (na troch miestach) prišlo ešte v lete r. 2008, keď v Turanoch ukončil činnosť centrálny dodávateľ tepla. Bytové domy boli nútené pristúpiť k plynofikácií a vybudovaniu vlastných kotolní. S tichým súhlasom stavebného úradu (vtedy ešte) obce Turany boli (na pozemku iného vlastníka a bez jeho súhlasu) asfaltové plochy (na uvedených troch miestach) rozkopané a uložené plynové potrubia. Od tej doby (ubehlo už takmer 15 rokov) nielen samotní investori, ale ani samospráva neuviedli uskutočnené "rozkopávky" do pôvodného stavu. Vzniknuté jamy sú zasypané štrkom a pri dažďoch na ich mieste vznikajú kaluže na celú šírku "cesty" (pôvodne len širšieho chodníka k bytovým domom) s hĺbkou viac ako 10 cm. Ďalšie poškodzovanie asfaltových plôch (prepadávanie okrajov pod úroveň okolitého pozemku) nastáva pri zaužívanom parkovaní motorových vozidiel na ich okraji alebo rovno na okolitých trávnatých plochách. Kde je vybudované to už pred piatimi rokmi zastupiteľstvom schválené parkovisko?!
20. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, odpoveď na vašu reakciu je tá istá ako bola uvedená pri podnete.

Mgr. Peter Kračmer, prednosta MsÚ
20. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, odpoveď na vašu reakciu je tá istá ako bola uvedená pri podnete.

Mgr. Peter Kračmer, prednosta MsÚ
22. máj 2022

Peter Škapec

Pán prednosta (bývalý poslanec a bývalý hlavný kontrolór mesta Turany), ale teraz už vážne! Pred rokom som sa e-mailom (v prílohe) obrátil na MsÚ Turany s rovnakým podnetom. Dodnes som od Vás neobdržal žiadnu odpoveď! Zlyhal úrad, ktorý vediete aj Vy osobne! Uvítal som existenciu aplikácie "Odkaz pre starostu" a veľmi decentne som opäť upozornil na problém. Vaša nečinnosť (absentujúca odpoveď na môj e-mail) a reakcia z 20.05.2022 veľmi jasne dokumentujú dlhodobo neprijateľný stav vo vedení mesta Turany - dokázať a mať vôľu problémy a "hriechy minulosti" riešiť v prospech svojich občanov (a voličov). Nové problémy neustále pribúdajú a staršie úspešne nechávate "vyhniť". Prečo vôbec sa mesto Turany zapojilo do aplikácie "Odkaz pre starostu", keď jeho vôľa a schopnosť riešiť problém končia pri vysypaní odpadkového koša a "zaplátaní diery" v cesta (pred vlastnou prevádzkarňou, ktorá opravy zabezpečuje)?
23. máj 2022

Peter Škapec

Nerozumiem argumentu prednostu MsÚ o prebiehajúcom súdnom spore. Informoval som sa u vlastníčky - spor sa nezaoberá vlastníctvom cesty ani okolitých pozemkov, len finančnou náhradou za uvalenie vecného bremena. Ak v spore bude úspešná navrhovateľka, mesto Turany bude stále len vlastníkom asfaltového povrchu a bude zaviazané k finančnej úhrade. Ak bude úspešné mesto Turany, opäť bude vlastniť len rozbitý asfalt, ale peňazí nebude mať viacej. Takže prečo sa vedenie mesta Turany vyhovára na súdny spor. Podmienky na rekonštrukciu uvedenej vozovky už nikdy lepšie nebudú.
25. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
myslím, že moja odpoveď bola dosť jasná. Nemôžem uviesť konkrétny termín realizácie, nakoľko na to musí Mestské zastupiteľstvo schváliť rozpočet. A ako som uviedol, tento rok je už schválený.
Vykonávame údržbu na tej ceste podľa potreby a dosýpame jamy frézovaným asfaltom alebo štrkom. Toľko oficiálne stanovisko.
Môj osobný názor: pani vlastníčka podľa môjho názoru odkúpila vedome pozemky pod miestnymi komunikáciami, zrejme zo špekulatívnych dôvodov a zámerov. To že sa jej nedarí naplniť jej predstavy "rýchlych peňazí" a zabezpečila si na komunikáciu s mestom a občanmi svojho "šaša", ktorý má kopať na všetky strany, aby vyťažil pre ňu čo najviac už všetci vieme. Toto sú praktiky, ktoré používa a pritom absolútne nerieši to, na aký účel bol tento prostriedok komunikácie vytvorený. S odpoveďami je nespokojný, nakoľko nie sú podľa jeho predstáv.

Mgr. Peter Kračmer, prednosta MsÚ
25. máj 2022

Peter Škapec

Pán prednosta, na Vaše invektívy reagovať nebudem. (Občania musia sami pochopiť, kto a z koho tu robí blázna.) Uniká mi zmysel, prečo sa v minulosti vedenie mesta úporne snažilo získať právo na uvedené asfalty, keď ich má už šesť rokov a cestu úspešne ignoruje. Pozná niekto v Turanoch miestnu komunikáciu v horšom stave ako je táto? Upozornili ste na iný závažný problém. Kým v jednej lokalite Turian mesto nedokáže občanom zabezpečiť bezpečné chodníky, zjazdné cesty a parkovacie miesta, v inej lokalite majú občania pekné cesty, dostatok parkovacích miest a dokonca vlastné "záhumienky" (priložené foto). To všetko na mestských pozemkoch a zadarmo! (Určite viete o čom hovorím, lebo tam bývate aj Vy.)
25. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nerozumiem, prečo to stále otáčate na osobnú rovinu a hľadáte nejaké konšpirácie. Asi je to Váš štýl a k invektívam v listoch od Vás sa tiež nebudem vyjadrovať.
Cesta na ul. Rybárskej aj s parkoviskom boli vybudované ešte pred mojim narodením. Bytovku postavili asi tiež v tom období. Predpokladám, že aj políčka ľudia od vtedy užívajú.
Cestu a parkovisku tesne pred voľbami v roku 2018 bývalé vedenie vyasfaltovalo nanovo. Neviem aký ja som mohol mať na to vplyv, keďže to zrejme schválili poslanci a ja som poslancom nebol. Predpokladám, že sa rozhodovali na základe nejakých kritérií (zlý stav cesty, väčšia frekvencia áut, vyjasnené vlastnícke vzťahy, rozpočet a pod.) Tak nerozumiem čo ja s tým mám a ako ja za to môžem?
Týmto ukončujem komunikáciu s Vami a na Vaše podnety nebudem ďalej reagovať, nakoľko všetci vedia o čo Vám ide. Vaše hry hrajte s niekym iným. Pekný deň.

Mgr. Peter Kračmer, prednosta MsÚ
25. máj 2022

Peter Škapec

Pán prednosta, ďakujem Vám za odpoveď. Ja som porozumel.Už len aby Váš spôsob riešenia problému (nebezpečný chodník a cesta) správne pochopili aj občania Turian (ktorí si Vás platia) a najmä obyvatelia Obchodnej ulice .
26. máj 2022

Peter Škapec

Pán prednosta, rozprával som sa aj s vlastníčkou rozsiahlejších pozemkov v časti Drevina. Vaše negatívne názory nezdieľa. Naopak, pochvaľovala si spoluprácu najmä s Ing. Blahušiakom, ktorý vždy keď bolo potrebné prijať rozhodnutie a konať, zaváhal a nekonal (napr. v r. 2008, keď bolo potrebné zaslať ponuku obce konkurznému súdu alebo v r. 2013, keď v poslednom momente nesúhlasil so zámenou pozemkov pod komunikáciami za odškodnenie v sume 100.000,- € od Váhostavu za vyťaženie štrkov z obecnej parcely pri Váhu).Vďaka tomu sa hodnota jej pozemkov pod miestnymi komunikáciami (podľa aktuálneho posudku, ktorý nechalo vypracovať mesto) vyšplhala na sumu takmer 400.000,- €. Takže s takto nastavenou spoluprácou s mestom Turany ona zatiaľ nemôže byť nespokojná.
15. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

komentáre, ktoré porušujú pravidlá portálu boli zmazané.

Ďakujeme.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania