Rybárska-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Turany

Vyriešený
meno
Peter Škapec 25. mája 2022

Drevo a odpad na cudzom pozemku (vlastník domu nie je vlastníkom pozemku pred ním) vedľa miestnej komunikácie.

31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedené drevo sa nachádza na súkromnom pozemku. A tak je vecou majiteľa pozemku ako túto vec bude riešiť. Má na to viacero možností, od dohody až po podnet na políciu.

Mgr. Peter Kračmer, prednosta MsÚ
31. máj 2022

Peter Škapec

Drevo na obrázku pochádza zjavne zo stavby (spolu so zobrazenými plastami) a jedná sa o kategóriu stavebného odpadu. V tom zmysle s ním musí byť aj nakladané. Spolu s plastami tvorí čiernu skládku odpadu, ktorá plne spadá do pôsobnosti samosprávy. Spaľovanie stavebného dreveného odpadu môže znečistiť životné prostredie nebezpečnými exhalátmi, ktoré je rovnako (pri malých zdrojoch znečistenia) v kompetencii samosprávy. Alebo sa mýlim?
31. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Z Vašej fotky je zrejmé, že ten odpad je vytriedený. Takže nerozumiem čo tu miešaťe odpad s drevom. To že nebol vyvezené v momente, keď ste to fotili ešte nič neznamená. Ľudia by si to upratali sami aj bez Vášho "pričinenia". A tak aj urobili.
Kedy? Vyriešené

Mgr. Peter Kračmer, prednosta MsÚ
18. jún 2022

Peter Škapec

Mestský úrad Turany problémy na uvedenej adrese dlhodobo nedokáže riešiť. Dňa 20.09.2021 sa občan Turian obrátil na Mestskú políciu Turany s podnetom. Dodnes nemá nielen odpoveď na svoj podnet, ale ani potvrdenie, že ho polícia prijala a bude ho riešiť. Dňa 30.09.2021 sa na uvedenom pozemku uskutočnil štátny stavebný dohľad (uložený nebezpečný stavebný odpad, plot na cudzom pozemku). Dodnes bez riešenia a odpovede. Podľa Organizačnej štruktúry Mestského úradu v Turanoch činnosť Mestskej polície aj Spoločného stavebného úradu spadajú do zodpovednosti prednostu MsÚ. Kedy sa začnete oficiálne podaným podnetom skutočne (v zmysle platnej legislatívy) venovať, pán prednosta?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania