Rybárska-stavby a budovy-garáže

Zodpovednosť za riešenie: Turany

Uzavretý
meno
Peter Škapec 30. mája 2022

Stavby garáží sú len výnimočne označené súpisným číslom v súlade s listom vlastníctva (ako pozitívny príklad je uvedené foto troch radových garáží s čiernym číslom na bielom podklade). Označenie bielym číslom na modrom podklade nie je v súlade s listami vlastníctva, často je nečitateľné alebo zámerne znečitateľnené a sú ním označené aj "čierne" stavby garáží. Najväčší hriešnici nemajú stavby garáží označené číslom vôbec.

31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Váš podnet posúvame na Spoločný stavebný úrad, ktorý to má v kompetencii.

Mgr. Peter Kračmer, prednosta MsÚ
31. január 2023

Peter Škapec

Dnes uplynulo presne 8 mesiacov od zverejnenia môjho podnetu a reakcie prednostu MsÚ Turany. Možno to nie je dostatočná doba na výmenu úplne všetkých tabuliek so súpisnými číslami stavieb, ale určite to je neuveriteľne dlhá doba na podanie vysvetlenia a uskutočnenie nápravy. Systém prideľovania čísiel v meste Turany je funkčný a problém je v občanoch, ktorí ignorujú povinnosť označiť svoju nehnuteľnosť číslom? Alebo by občania čísla radi používali, ale systém číslovania v Turanoch jednoducho nefunguje?
31. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. február 2023

Peter Škapec

Prikladám aktuálne foto z dnešného dňa. Sú na ňom (rovnako ako v mojom pôvodnom podnete) tri radové garáže bez akéhokoľvek označenia číslom. Dve z nich (na parcelách KN-C 2625/1 a KN-C 2626/26) sú vo vlastníctve minulého a súčasného primátora mesta Turany. Tá druhá uvedená má len niekoľko málo rokov. Ani po ôsmich mesiacoch (od môjho veľmi decentného upozornenia) sa na ich (ne)označení nič nezmenilo!
01. február 2023

Peter Škapec

Na priloženej fotografii je osem radových garáží. Pokúste sa určiť, ktorá z nich je "čierna stavba"! V Turanoch to je problém, lebo označenie číslom nemá ani jediná z nich. Z logiky veci by teda mali byť "čiernymi stavbami" všetky!
02. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. február 2023

Peter Škapec

Príklad garáže síce označenej číslom, ale už dávno neaktuálnym a naviac vylepšeným jej majiteľom. Garáž je neďaleko (v rade ôsma) od garáže prednostu MsÚ Turany. Nevadí?
27. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
keďže Váš podet bol odstúpený Spoločnému stavebnému úradu Turany v zmysle zákona 50/1976 Zb.
Zákon o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) a mal by byť riešený v zymsle zákona o 372/1990 Zb. o priestupkoch, považujeme Váš podnet z našej strany za uzavretý, nakoľko v zmysle konania o priestupkoch sa priestupky riešia neverejne.

Mgr. Peter Kračmer, prednosta MsÚ
26. marec 2023

Peter Škapec

Potešila ma odpoveď prednostu MsÚ - zodpovednosť presunul na sebe podriadenú zložku a problém je pre neho tým uzavretý. Po mesiaci od jeho odpovede som opäť išiel okolo neoznačených garáží - žiadna náprava. Na priloženej fotografii sú napríklad tri neoznačené garáže. Dve z nich pritom patria priamo primátorovi mesta Turany Ing. Dušanovi Novosedlákovi. Ohromujúca nezodpovednosť verejného činiteľa! Dovolím si (aj preňho) pripomenúť text zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení a vyhlášku Ministerstva vnútra SR č. 31/2003 Z. z. - Súpisné číslo sa určuje každej budove za účelom jednoznačnej identifikácie. Tabuľky so súpisným číslom obstaráva na vlastné náklady obec. Stavebník zabezpečuje pripevnenie a údržbu tabuľky so súpisným číslom.
Tak v čom z toho je v meste Turany problém? (Vo všetkom?!)
05. máj 2023

Peter Škapec

Priložená fotografia potvrdzuje, že kde je vôľa - tam je cesta. Primátor mesta Turany si po desiatich rokoch splnil zákonom stanovenú povinnosť a označil svoje dve stavby súpisným číslom. Neostáva len dúfať, že jeho odvážny čin budú nasledovať aj niekoľkí ďalší občania. (Napríklad vlastník garáže vpravo, ktorý býva v byte nad primátorom.)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania