Červenej armády-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Turany

V riešení
meno
Peter Škapec 29. januára 2023

Dlhodobo ignorovaný problém parkovania spôsobuje nepovolené parkovanie motorových vozidiel aj na úzkej komunikácii s obojsmernou premávkou na ul. Červenej armády. To núti ostatných prechádzajúcich vodičov jazdiť kolesami aj mimo asfaltovej komunikácie po trávnatom páse. Tým sa poškodzuje životné prostredie, ničí sa obrubník a znečisťuje sa vozovka. Keď je už vyjazdená koľaj hlboká a plná vody iniciatívni občania nanosia skaly a kusy betónu, ktorým dielo ešte vylepšia. To všetko na cudzom pozemku konkrétneho vlastníka. Úbohé "mesto" Turany!

30. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Vyššie uvádzate, že sa jedná o súkromný pozemok. V tom prípade je povinnosťou vlastníka sa o tento pozemok starať. Keďže sa bežne aj verejne prezentujete, že zastupujete vlastníka, mali by ste tento problém riešiť Vy.
Kto? Mesto Turany
Kedy? Vyriešené

Mgr. Peter Kračmer, prednosta MsÚ
30. január 2023

Peter Škapec

Pán prednosta MsÚ, Vaša odpoveď mňa a predpokladám, že ani občanov Turian nemôže uspokojiť. V podstate odporúčate majiteľovi pozemku na okraj trávnatej plochy nainštalovať kovové stĺpiky. Tým by sa skutočne zabránilo ďalšiemu poškodzovaniu životného prostredia a okraja vozovky. Výsledkom ale budú poškodené autá a neodvezený odpad od bytovky pána Adamova (poslanec MsZ Turany). Pokúste sa preto ešte raz v kľude a s porozumením prečítať celý podnet. Nemyslím si, že vodiči jazdia po zvýšenom obrubníku a "vodnej priekope" dobrovoľne. Príčinou problému sú neustále odstavené vozidlá na vozovke so šírkou jednosmernej komunikácie v rozpore s dopravnými predpismi. Čo na to Vaša mestská polícia? Možno by pomohlo dodatočné dopravné značenie "zákaz státia" (zvislé alebo vodorovné). V prvom rade ale záujem vzniknuté problémy vidieť a riešiť!
30. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. február 2023

Peter Škapec

Fotografia z dnešného dňa dokumentuje dvoch porušovateľov dobrých mravov a zákonov. Motorové vozidlo odstavené na obojsmernej komunikácii (ul. Červenej armády) a stopy v snehu, ktoré zanechal mechanizmus (pravdepodobne traktor Prevádzkárne mesta Turany), ktorý zabezpečoval odhrnutie snehu z miestnej komunikácie. Tento jazdil kolesami aj po zelenom páse mimo komunikácie (keď obchádzal odstavené vozidlo) kde aj nahrnul sneh z vozovky. Už rozumiete pán prednosta v čom je problém?
03. február 2023

Peter Škapec

V Turanoch všetko po starom - automobil je odstavený naďalej bez pohnutia na rovnakom mieste a ostatní jazdia po obrubníku a trávnatej ploche.
13. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na uvedenom úseku miestnej komunikácie bude po dohode s Mestskou políciou umiestnené zvislé dopravné značenie zákaz zastavenia resp. zákaz státia. Dopravné značenie bude inštalované po zime.
Kto? Mesto Turany
Kedy? apríl - máj 2023

Mgr. Peter Kračmer, prednosta MsÚ
13. február 2023

Peter Škapec

Doposiaľ nerozumiem, prečo vedenie mesta Turany chápe snahu o odstraňovanie nedostatkov a problémov ako vzájomný súboj? A prečo ich samo nevidí a iniciatívne nerieši?
Ďalším problémom je štýl a spôsob písomnej komunikácie. Ako príklad uvádzam e-mailom doručenú odpoveď MsP Turany na tento môj konkrétny podnet. Neanalyzujem obsah (aj k tomu mám výhrady), ale formu - dokument vo formáte docx, bez hlavičky a predtlače, bez dátumu, bez označenia spisovou značkou, bez mena a funkcie zodpovedného pracovníka, bez akejkoľvek spisovej kultúry a pravidiel.
19. február 2023

Peter Škapec

S odpoveďou MsP Turany som oboznámil aj samotnú majiteľku pozemku vedľa komunikácie. Zarazila ju argumentácia "museli by sme vyriešiť celé Slovensko". No nemuseli a ani nemohli, lebo právomoci MsP Turany sú obmedzené na územie mesta alebo katastra Turian. A za dodržiavanie zákonov SR na tomto území MsP Turany aj zodpovedá! Otvorená ostala aj otázka - kto uskutoční nápravu (zasypanie a zatrávnenie vyjazdenej koľaje, odstránenie nahromadených kameňov, oprava poškodeného okraja vozovky)?
20. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve na dodatočné vyjadrenie.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. máj 2023

Peter Škapec

Prešiel apríl, prišiel máj. Dopravné značenie (dúfam, že len zatiaľ) nie je nainštalované. Počasie je už prívetivé. Vyjazdenú koľaj ktosi začal zarovnávať (zatiaľ skalami) - rozhodne to ale nevyzerá na úspešný pokus o návrat k pôvodnému stavu. Z fotografie je vidieť aj poškodenie časti obrubníka - jeho posunutie.
Pán prednosta MsÚ, majiteľ pozemku nie je oprávnený uskutočňovať zásahy na majetku mesta Turany - miestnej komunikácií ul. Červenej armády. Poškodenie miestnej komunikácie a susediaceho pozemku budete musieť predsa len zabezpečiť Vy (teda mesto Turany).
12. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.