Nebezpečná Predmierska cesta

Zodpovednosť za riešenie: Turzovka

V riešení
meno
Anton Šustek 16. augusta 2018

Dobrý deň
chcem sa informovať o ďalšom postupe vo veci chodníkov v mestskej časti Predmier. Toto miesto je skutočne nebezpečné- chodia mi tadiaľ deti do školy( nielen moje). Nebezpečenstvo hrozí chodcom aj cyklistom( cesta je veľmi úzka a kvôli zvodidlám na oboch stranách sa nie je kam vyhnúť.) Rovnako aj ako vodič som mal už mnoho krát problém obísť chodcov, pokiaľ išlo v protismere auto. podotýkam, že je to hlavná cesta a nie nejaká poľná. Chodniky sa stavajú pomaly v každej dedine, tak dúfam, že aj v tomto smere sa niečo pohne aj u nás. Priložil som fotku, ktorá je z Google maps, cca 6 rokov stará , ale bohužiaľ stále aktuálna.
Pred cca 2 rokmi prebehla prvá informácia o výstavbe chodníkov, ale odvtedy v podstate nič. Tak neviem, či sa v tejto veci niečo deje, alebo to ostalo
dakujem

22. august 2018

Odpoveď samosprávy

VEC:
Podnet „Nebezpečná Predmierska cesta“ – odpoveď
Mesto Turzovka venuje tomuto problému pozornosť od r. 2016 kedy bola daná žiadosť o vypracovanie projektovej dokumentácie na chodníky v mestskej časti Turzovka – Predmier. Na základe našej žiadosti bola vypracovaná projektová dokumentáciu na stavbu miestnej komunikácie nemotoristickej funkčnej skupiny D3- komunikácia pre chodcov , ktorá bola vyhotovená v júli 2016. Projektová dokumentácia rieši oddelenie chodníka pre chodcov od motoristickej premávky.
Vzhľadom k tomu, že pozemky pod plánovaný chodník pre chodcov nie sú v majetku mesta Turzovka, sú vykonávané mestským úradom úkony na mejtkoprávom vysporiadani dotknutých pozemkov pod plánovaným chodníkom.
Po dokončení majetko-právneho vysporiadania mesto podá žiadosť na územné a následne stavebné povolenie k vybudovaniu chodníka, ktorý bude vybudovaný v zmysle projektovej dokumentácie.
Mestský úrad v Turzovke


Úsek výstavby a rozvoja mesta Turzovka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.