Oprava cesty

Zodpovednosť za riešenie: Turzovka

Vyriešený
meno
Ivan Šobich 16. januára 2014

Dobrý deň, chcelo by to kompletnú rekonštrukciu ulice Štúrovej, ktorá je v dezolátnom stave. Keď prší tak sa vytvárajú obrovské mláky, ktoré sa nedajú obísť suchou nohou. A ten poklop, už len čakám kedy sa prepadne.

22. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v minulom roku vypracovala samospráva mesta Turzovka dokument "Pasport nových a obnovených MK k 31.12.2012 a návrh plánu a obnovy MK na roky 2013-2020. V časti 5. uvedeného dokumentu je ul. Štúrova (S MK 07) v celkovej dĺžke 700 m zaradená do plánu obnovy a údržby spôsobom A) oprava výtlkov a B) a F) - úprava obrusnou vrstvou (ABS) a predloženie žiadosti o dotáciu prostredníctvom eurofondov.
Po zverejnení dokumentov nového programovacieho obdobia na roky 2014-2020 bude zrejmé, či rekonštrukcia miestnych komunikácií bude oprávneným nákladom na čerpanie nenávratných finančných prostriedkov a od toho sa bude odvíjať ďalší postup samosprávy v oblasti financovania údržby, rekonštrukcie a výstavby MK. Podmienkou pri predkladaní žiadostí o NFP je však vysporiadané vlastníctvo k pozemkom resp. uzatvorená nájomná zmluva, čo je aj v prípade ul. Štúrovej problém, o ktorom samospráva už niekoľko rokov rokuje s vlastníkom časti pozemku pod stavbou cesty.
O probléme poškodeného kanalizačného poklopu na ul. Štúrovej budeme informovať vlastníka a správcu verejnej kanalizácie, t.j. SEVAK stredisko Čadca.

Jana Rudinská, úsek výstavby a rozvoja mesta, MsÚ Turzovka
16. október 2014

Ivan

cesta opravena

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.