Krajná ulica-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Veľké Úľany

Uzavretý

dobry den, mohli by ste prosim zrezat vysusenu najvrchnejsiu cast brezy. Pri poslednom silnom vetre nam velka cast padla na pozemok a poskodila strechu. Dakujem aneta

08. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.

Odbor životného prostredia prostredia ako príslušný orgán sa Vaším podnetom bude zaoberať. Podľa aktuálneho usmernenia ministerstva životného prostredia je dekapitácia koruny zakázaná, z dôvodu možnosti odumretia stromu. Z tohto dôvodu ako najvhodnejšie riešenie , ktorým bude odbor postupovať je prizvanie dendrologa štátnej ochrany prírody (ŠOP) na posúdenie stavu a určenie opatrení ktorým sa následne budeme riadiť .
Kto? Odbor životného prostredia
Kedy? 1Q-2020

Ing. Zsolt Farkas - referent ŽP
13. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Odbor životného prostredia , pri podniknutých krokoch na riešení Vášho podnetu, narazil na legislatívnu prekážku, kedy nemožno postupovať v zmysle ako som odpovedal v predchádzajúcej odpovedi. Celý proces musí prebehnúť na základe správneho konania , ktorý musí byť riadne začatý písomnou žiadosťou, zaplatením správneho poplatku. Žiadateľ môže byť fyzická i právnická osoba, nemusí byť vlastníkom stromu, avšak musí mať súhlas vlastníka pozemku. Obec nie je vlastníkom pozemku ani vlastníkom stromu, ktorý sa tam nachádza. Podnet považujeme za vyriešený vzhľadom na skutočnosť že riešenie podlieha samostatnému správnemu konaniu.
Kto? Odbor životného prostredia
Kedy? v texte

Ing. Zsolt Farkas - referent ŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania