Modranská-poškodzovanie stromov

Zodpovednosť za riešenie: Vinosady

V riešení
meno
Tomas 05. júna 2020

Realizator stavby v lokalite Bolesky, pocas vykopov poskodzuje kmene a korene stromov popri ceste. Poprosim riesit. Dakujem

08. jún 2020

Odpoveď samosprávy

8.6. 2020 realizovaná obhliadka Okresného úradu životného prostredia, ŠOP a Stavebného úradu Vinosady

Ivana Juráčková
20. december 2020

Vladislav Marušic

Pani Juráčková, a aký bol výsledok obhliadky? ďakujem za odpoveď, keď nebude tak si ho vyžiadam cez infozákon.
22. december 2020

Odpoveď samosprávy

Po obhliadke Okresného úradu PK, odbor ŽP a Stavebného úradu Vinosady bolo zistené, že nedošlo k odhaleniu koreňovej sústavy a so stavebníkom bolo dohodnuté, že po zrealizovaní priepustu dažďovej kanalizácie je stavebník povinný prisypať zeminu do pôvodnej výšky ku kmeňom stromov. Toto bolo aj v nasledujúcich dňoch vykonané.

Ivana Juráčková
22. december 2020

Vladislav Marušic

To som čakal, lebo OU PK je úplne neschopný takéto niečo riešiť. Jednoznačne sú poškodené koreňové nábehy a odseknuté niektoré korene. Je vo vašom záujme aby sa takéto veci nestávali a boli potrestané, lebo teraz za pár rokov vám tie stromy spadnú na cestu, autá a ľudí pre zníženú stabilitu, chýbajúce oporné korene a hnilobu kmeňa. V PK mám zmapované už dva pády stromov na autá a jeden tesne vedľa domu po tom, ako im boli poškodené korene a jeden prípad tiež posudzoval OU s rovnakým výsledkom ako u vás. Pridám fotky.
22. december 2020

Vladislav Marušic

Hore je fotka už len pňa pred domom, ten strom sa vyvrátil popri chodníku po tom čo mu pre budovanie parkoviska sused odrezal koreň. Tu je strom. Pridám ešte ďalšie čo nepotrebujú komentár.
22. december 2020

Vladislav Marušic

Majitelia áut si môžu žiadať náhradu od mesta/obce.
23. december 2020

Odpoveď samosprávy

Snáď si ľudia uvedomia, že stromy potrebujeme, ak chceme prežiť. Obec získala grant za 12 000€ na výsadbu nových stromov, projekt budeme realizovať v 2021 prostredníctvom nadácie VÚB.

Ivana Juráčková
23. december 2020

Vladislav Marušic

Viem o tej čerešňovej aleji, super vec, držím palce a prídem pozrieť. Podobné robíme aj v PK, OZ Zelená hliadka Pezinok. Keby ste chceli spoluprácu pri sadení, poradiť alebo nám povoliť vysadiť obecný pozemok (ideálne extravilán), môžete nás kontaktovať www.zelenahliadkapk.sk Už tak spolupracujeme s vedením Pezinka, Viničného, Limbachu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.