Juh-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Vranov nad Topľou

V riešení
meno
Ján 30. marca 2022

Rád by som požiadal kompetentných o vyjadrenie k takto ,,odbornému´´ a extrémnemu orezu stromov v meste. Takýto silný orez už hraničí s poškodzovaním drevín, absolútne už nehľadiac na estetiku daných lokalít.
Rovnako by ma zaujímalo, kde v posledných rokoch mesto vykonalo výsadbu nových vzrastlých drevín, ako jednu z možností ochladzovania miest, v reakcii na čoraz extrémnejšie horúce letá, ako sa to robí v okolitých okresných mestách. (Samozrejme okrem pravdepodobne plánovanej revitalizácie na sídlisku Lúčna a nových bytovkách Kalinčiakovej ul., ktorá nie je zrealizovaná)

20. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Strom bol orezaný odborne osobou, ktorá ma vzdelanie v tomto smere a vie to posúdiť. Sú dreviny ktoré sa môžu takto rezať a to bola práve takáto. Požiadavka na orez bola od ľudí, ktorí tam parkujú auta a ten strom, konáriky, lístie a lepkavá hmota ktorú vylučuje poškodzuje vozidla občanom.
Kto? Oddelenie verejnoprospešných služieb
Kedy? 04/2022

Mgr. Eva Fedorňáková, hovorkyňa mesta
20. apríl 2022

Maroš Bak

a odpoveď na druhú časť otázky ?
08. jún 2022

Odpoveď samosprávy

V roku 2021 mesto vysadilo stromy v lokalitách: Lúčna, Juh, Sídlisko II spolu v počte 22 ks. Ďalšie dreviny boli vysadené priamo občanmi aj rámci projektu svojpomoci dotovaného mestom. V roku 2022 bolo doposiaľ vysadených 6 ks vzrastlých stromov na Lúčnej a 200 ks tují na Lomnici. V tomto roku sa ešte plánuje vysadiť okolo 20 ks väčších stromčekov.

Mgr. Eva Fedorňáková, hovorkyňa mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania