Lúčna - problematický úsek a parkovanie smer zel.priec. - kruháč

Zodpovednosť za riešenie: Vranov nad Topľou

V riešení
meno
ALOIZ 24. mája 2017

Vyriesi uz niekto tento problem???Uzke prij.cesty.Uz davno tu mala byt jednosmerna ulica!!!C o vsak s nami,co byvame v obyt.dome 819/3/5.Máme pre 36 bytov cca 10 miest na parkovanie,ale tie miesta nie su parkovisko.Zbytok parkuje kde sa da,chodniky a pred vchodom,kde Jednota dala zakaz parkovania.Kde mame parkovat???A ak sa da zakaz vjazdu smerom cez mostik od skoly,tak mozme vsetci svoja auta predat a budeme raritou na Slovensku! 28 rokov sa s tym nepohlo!

06. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Podnet bol zaslaný na riešenie príslušnému oddeleniu.

Mgr. Eva Fedorňáková, hovorkyňa mesta
14. september 2017

VRANOVČAN

Neprisla pomoc s parkovanim ale zrusenie min.5 park.miest.Vysvetlite mi,kde mame parkovat???Na streche Jednoty by to bolo idealne,len auta nemaju kridla.Ako toto mesto mohlo schvalit???P.Sestak,ste dobry,27 rokov nemame kde parkovat a vam sa podarilo zrusit nam 5 ubohych parkovacich miest!!!HANBA!!!Nechcem pouzit vulgar.slova ale nic vhodnejsie sa pouzit ani neda!
15. september 2017

ALOIZ

Dakuhem,ze ste mi vymazali novy nahlaseny podnet ohladom parkoviska a parkovania na Lucnej 819/5.Hanba vam!
15. september 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet mal rovnaký obsah ako vyššia aktualizácia, preto nebol dôvod zverejňovať ho ako nový podnet (tak či tak by sme ho pridali ako aktualizáciu, keďže ide o rovnaký problém).

Vďaka za pochopenie,

s pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
22. september 2017

Igor Šesták

Dobrý deň! Neviem konkrétne, kto je ten "Vranovčan", ale úprimne bez emócíi sa rád s Vami stretnem. Moje riešenie vôbec nik so mnou nekonzultoval a je úplne odlišné než to, čo sa udialo... Ak by som problém nechcel riešiť k spokojnosti ľudí, tak ho predsa neotváram ani na MsZ, ani v médiách. Mesto niečo riešilo bez stretnutia, bez konzultácie a zdá sa, že mňa nik k tomu nepotreboval. Bol by som rád, že ak ma niekto konkrétne menuje, nech si najprv overí, aký bol môj návrh. A to samozrejme osobne u mňa. Nemám problém sa s Vami stretnúť a riešiť problém, veď viete, kde pracujem. A ja urobím všetko pre to, aby sa vec vyriešila v prospech ľudí, ktorí tu bývajú, veď som jeden z nich. Môj dobrý úmysel bol možno nechtiac (chcem tomu veriť), zneužitý presne v opačný cieľ.
Takže prosím si preveriť najprv fakty, ak niekoho menovite súdite. Rád sa s Vami pán "Vranovčan" stretnem, prekonzultujem problém a spoločne ho vyriešime.
Ďakujem a očakávam stretnutie.

S úctou

Igor Šesták
23. september 2017

ALOIZ

Dobrý deň,
ten Vranovčan je konkrétne obyvateľ uvedeného paneláku.Veď práve o tom to je,že vaše riešenie ste s nami ako obyvateľmi byt.domu,kde sa problematická časť/parkovanie/ nachádza,neriešili.Bez vetra sa ani lístok nepohne.To,že sa pokračuje v realizácii ďalších park.miest,je následkom sťažností,lebo bolo to tak,že sa mali urobiť zatiaľ len dve miesta a to tie platené na úkor 5.Sami robotníci vraveli,že len dve miesta idú robiť.No a v pondelok už mali nový príkaz.Že sa sťažovali ľudia.Tak už keď idem robiť niečo,tak dokonca,nie po častiach.Na všetko musí byť projekt a vyčlenená suma fin.prostr.Takže iný bol pôvodný zámer.O tom to je.P.Šesták,z blízkych zdrojov padlo Vaše meno.Aj my veríme,že realizácia parkoviska bude viac prospešná,to znamená, viac miest na parkovanie ako doteraz.Najv.rizikom pre chodcov je zásobovanie.A to sa nevyrieší.Bohužiaľ... .Neviem,čo treba riešiť navyše,keď realizácia už prebieha.Do budúcnosti nepredpokladám,aby ľudia nemali záujem niečo konzultovať.Len viete,problém je,keď sa niečo začne a nikto o tom nič nevie.Ani oznam na dverách nebol.Bol vraj problém so zapark.autami.
S úctou
Vranovčan
28. september 2017

Matej

Pán Šesták ďakujeme za otvorenie tohto problému pred mestom a za medializáciu. Bývam vo vedľajšej bytovke N1 a musím prispieť aj ja názorom. Teraz sa uľahčilo hlavne chodcom, ktorí budú môcť bezpečne vstúpiť na priechod pre chodcov a aj z neho vyjsť. Pridal sa zákaz vjazdu ale ten platí iba páru metrov a je to opäť len "cestný chodník", kde môžu naďalej vozidlá "vrážať" do chodcov. Teraz sa len auta presunuli z cesty na nové oficiálne parkovacie miesta. Žiadne teda nepribudli (mám dojem, že aj ubudli a s nimi aj zeleň). Je to teda stále neriešené. Prečo sa nevybudovali popred Jednotu a Espresso ďalšie pozdĺžne (alebo kolmé) parkovacie miesta a tým pádom mohlo byť zásobovanie Jednoty spredu a nie zozadu pretože by tam bolo viac priestoru pre manipuláciu väčších áut? Tým pádom by sa konečne a navždy vyriešil podnet 37149. A pokojne sa mohlo ubrať zelene a spraviť aj z druhej strany pozdĺžne (alebo kolmé) miesta a tým pádom by konečne aj nejaké pribudli, hoc na úkor tej zelene. Viď screen s nákresom - http://prntscr.com/gqwogp . Prečo sa neurobilo aj parkovisko kde bol bývalý stánok? Tam by sa dalo pokojne spraviť aj 7 NOVÝCH parkovacích miest, možno viac. Alebo sa mohol pokojne ten kanál od priechodu až po križovatku zakryť ako to je popri ZŠ Lúčna a mohli sa tam spraviť nové parkovacie miesta. Pre ukážku prikladám screenshoty z google máp s nákresmi - http://prntscr.com/gqwnl3 - http://prntscr.com/gqwx5s - http://prntscr.com/gqwxlr . Alebo ako spomínal Vranovčan, je asi vhodné zaviesť jednosmerku a parkovalo by sa popri ceste aj popred Jednotu a Espresso až po nové parkovacie miesta a bol by pokoj (tak by aspoň neoficiálne pribudli nejaké parkovacie miesta). Aj tak polovica áut parkuje v protismere na celej ulici a tým pádom porušuje zákon. Chvála Bohu sa to ale nerieši. Toľko vyjadrenie odomňa k problému. Ďakujem.
28. september 2017

VRANOVČAN

Dobry vecer,
bolo mi zaslane foto
z real.parkoviska.Napisem uz len jednu vetu,je to cele zle!Absolutne nepremyslene.
28. september 2017

Matej

Ja napríklad nerozumiem tým chodníkom. Nikde nevedú. Akurát na cestu. Zbytočne ubraté 2 parkovacie miesta vpravo kde je chodník. Vľavo sa namiesto chodníka mohli urobiť ešte aspoň 4 parkovacie miesta. Dve na jednej strane, dve na druhej. A presne ako uvádza Vranovčan, vpravo mohli byť pokojne 2 a možno aj 3 kolmé parkovacie miesta. Prečo sa nič nerobilo s plochou kde bol bývalý stánok? Prečo sa nerobilo nič s už len hlinou a nie zeleňou popred Jednotou?
29. september 2017

ALOIZ

Veď je to na smiech!Park.miest ubudlo,tie vytvorene su bez logiky,nevyriesilo sa nic.A ten prikazany smer?To kto toto "vymyslel"?Ako napisal Matej,"cestny chodnik" zostal nadalej.Toto,co sa urobilo je jedna velka "fraska". Kto navrhol taketo riesenie,nema podla toho ako to vyzera ani stipku logiky.Chyba tu zdravy sedliacky rozum!!!
29. september 2017

Igor Šesták

Dobrý deň! Ani neviem, ako na to všetko reagovať.... Úplne súhlasím s Vašimi názormi. Ale.... V prvom rade chcem zopakovať, že napriek tomu, že som to bol ja, ktorý na problém ohrozovania detí na prechode autami poukázal (na pripomienky občanov), a že som bol aktívny v tom, aby to potlačili média (TV B52), nik z kompetentných mestského úradu neriešil túto otázku so mnou, ani možnosti riešenia. Dokonca mám pocit, že zámerne. Dlhodobo ak chcem ako poslanec niečo riešiť, mne sa nevyhovie, veď už som bol protikandidátom vo voľbách, tak sa mi "žiadne body" nesmú pridať. A o tie mi ani nejde! Chcem reagovať na pripomienky ľudí okolo, veď žijem na Juhu, pracujem tu a nie je mi jedno, ak nejaký riešiteľný problém sa nerieši. A tak je to aj v tomto prípade, keď som sa nemohol pozerať, ako deti odskakujú na prechode pre chodcov autám, ktoré idú priamo proti nim, alebo dokonca od chrbta. Ak ste videli danú reportáž (možno je v archíve B52), ja som práve poukazoval na nevyužitú veľkú trávnatú plochu po bývalom stánku, nie na tú plochu, ktorá sa riešila mestským úradom. Mrzí ma, že vnímate, že je mojim dielom to, čo sa spravilo. Zopakujem: NIK SO MNOU DANÝ PROBLÉM, ANI JEHO RIEŠENIE NEKONZULTOVAL. Je ľahké spomenúť meno, a....vinníka máme. Len v stredu 27.9. som sa vrátil z dvojtýždňového pobytu v zahraničí, teda presne v tom čase, keď sa úpravy podľa nejakého (mne neznámeho) projektu realizovali. Včera (28.9.) som na mestskom zastupiteľstve na takéto krivé praktiky dokonca verejne upozornil - a spomenul som aj tento konkrétny prípad. Takže bez toho, aby som sa chcel nejako vyviňovať, moja jediná chyba bola naozaj len v tom, že som na daný problém poukázal, potlačil som na média, aby sa problém riešil. Nebojím sa hovoriť priamo a komunikovať (aj týmto spôsobom). A cítim aj zodpovednosť za riešenia problémov v našej mestskej časti, kde som jeden z 8 poslancov. Ale asi práve pre to, že som aktívny, tak sa dočkám aj "takého to ocenenia", keď "som ja pripravil ľudí o parkovanie"..... :-( Už viac k tomu nebudem dodávať, len budem naďalej iniciovať vytvorenie parkovacích miest práve na opačne a podstatne väčšej ploche.
S úctou
Igor Šesták
29. september 2017

ALOIZ

p.Šesták,
my sme neriešili PPCH!Za celú tu dobu/cca 28r./,nikdy nebol problém s PPCH,vodiči boli ohľaduplní voči chodcom a aj sú.Opakujem ešte raz,ten,kto najviac ohrozuje chodcov,je zásobovanie Jednoty.To je holý fakt!!!Tieto zás.autá neohrozujú len chodcov ale hlavne znemožňujú prístup k vlastným obydliam ľuďom z obyt.domu 819/3,5.Čo sa týka parkoviska,je nezmyselne navrhnuté a to hlavné,počet park.miest sa znížil!!!Vyzerá to chaoticky a bezpečnosti to nijako nepomohlo.Jedná vec je PPCH a druhá vec je parkovisko.Ešte viac nám to sťaží život,čo sa týka parkovania a nastáva ešte väčší "boj o prežitie"... .Nikto za to nemôže... .Urobil to Samo,to nie ja,to Dominik... .
13. marec 2019

ALOIZ

Vraciam sa k starej teme. Vcera, cca 11:30 skupina asi 40 ziakov si smelo a drzo pofajcievala a mali tu drzost, ze sa ani neodstupili, ked dve auta chceli prejst do prikazaneho smeru. Nic sa nezmenilo. Ba horsie.
Druha vec, aj takto si zasobovabnie "odparkuje" na pol h! Je to v tejto casti bezne... . Opat sa pytam, DOKEDY???
16. marec 2019

Matej

Riešenie tohto podnetu a podnetu 44977 by malo byť také, že sa osadia zvislé dopravné značky. Avšak na tie nie sú peniaze. Tak tam dajme stĺpik. Z jednej a druhej strany. V Košiciach to nie je problém (fotografia v prílohe). Vo Vranove je? Predpokladám, že ani na toto nemáme peniaze. Ale stále tu je jedna možnosť. Dajme tam kvetináč alebo nejakú zábranu ako keď sa riešilo parkovanie vozidiel na chodníku pred domom zdravia Juh. A hneď máme dva podnety vyriešené.
Prosím o preposlanie podnetu samospráve a o riešenie!
18. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania