Sídlisko Lúčna-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Vranov nad Topľou

Uzavretý
meno
Lukáš 28. decembra 2018

Na Lúčnej popred bytovku 819 a vchody 818/25 a 27 parkujú na kraji cesty vozidlá.Je ich približne 43. Všetky vozidlá parkujú ale v rozpore so zákonom o cestnej premávke 8/2009, § 23. Všetci vodiči nedodržujú voľné 3 metre pre každý smer jazdy a niektorí vodiči parkujú v protismere. Pri analýze som zistil, že väčšina vozidiel prichádza od Bernolákovej ulici a teda je potreba ulicu zjednosmerniť od nového parkoviska pred Kubo Café. Namiesto zvislej dopravnej značky B 34 osadiť zvislú dopravnú značku IP 3b a všetky parkovacie miesta budú v súlade so zákonom. Samozrejme, je potreba aj namaľovať vodorovné dopravné značenie V 10c. Neraz na tejto ceste vznikajú konfliktné a kolízne situácie s inými vodičmi. Taktiež je úsek aj neprehľadný, čo značí posledná fotografia. Prikladám aj náčrt situácie.

26. december 2018

Lukáš

Tým, že sa vytvorí jednosmerná premávka, sa od nového parkoviska (teda od ZDZ IP 3b) až po začiatok parkujúcich áut (posledná fotografia) vytvorí približne 5 parkovacích miest, ktoré sú v tejto lokalite mimoriadne potrebné (na náčrte označené modrou farbou, fotografia č. 1). Doteraz tu vďaka Bohu nikto neparkuje (iba ojedinele). A tým, že sa vytvorí jednosmerná premávka, sa pred vchodom 818/25 dostanú autá z chodníka preč a budú parkovať na ceste oficiálne a chodník bude konečne prechodný chodcami. Prikladám aj fotky stiahnuté z internetu, so súhlasom webu. Fotené v roku 2013 a 2014. Situácia je ale doteraz rovnaká.
12. január 2019

ALOIZ

Tato poziadavka na jednosmernu cestu tu bola asi pred rokom. Tento cely usek je nestasny. Frekventovanym usekom ako pre zasobovanie, a hlavne pre majitelov. os. motor. vozidiel z bloku 819/5 sa stane jednosmerna cesta veduca k uvedenemu panelaku, kde sa denno-denne porusuju pravidla a k tomu sa tam smelo parkuje ako pride, pricom sa blokuje parkovisko a tato cesta sa vyuziva v oboch smeroch, a chodnik(Jednota). Tam su chodci ohrozovani denno-denne.
23. január 2019

Odpoveď samosprávy

Bola vypracovaná projektová dokumentácia dopravného značenia na zriadenie požadovanej jednosmerky. Oslovení predsedovia spoločenstiev po prejednaní s obyvateľmi dotknutých bytových domov na domových schôdzach vo väčšine nesúhlasili so zmenou dopravnej situácie, čo máme podložené aj prezenčnými listinami zúčastnených občanov.

Mgr. Eva Fedorňáková, hovorkyňa mesta
26. január 2019

Lukáš

Takže mesto bude radšej podporovať porušovanie zákona ako definitívne vyriešenie tohto roky neriešeného parkovania. Krásna ukážka ako sa to robiť nemá. Tak, porušujme naďalej zákon parkovaním v protismere, na krajnici cesty, na chodníkoch a trávnikoch v tejto lokalite. Ďakujeme veľmi pekne.
03. apríl 2019

ALOIZ

Tu sa zastavuje rozum!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania