Sídlisko Lúčna-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Vranov nad Topľou

V riešení
meno
Lukáš 01. februára 2019

Ďalšia roky neriešená situácia sa nachádza opäť na Lúčnej, pred bytovkami 828 a 830. Aj tu sa parkuje na kraji cesty, v protismere, na chodníku a parkuje sa aj napriek zvislej dopravnej značke B 33. Všetky vozidlá parkujú ale v rozpore so zákonom o cestnej premávke 8/2009, § 23. Všetci vodiči nedodržujú voľné 3 metre pre každý smer jazdy. Pri analýze som zistil, že väčšina vozidiel prichádza od kruhového objazdu a teda je potreba ulicu zjednosmerniť od miesta na fotografii, až po najbližšiu križovatku (medzi bytovkou 828 a novou bytovkou). Namiesto zvislej dopravnej značky B 33 osadiť zvislú dopravnú značku IP 3b a všetky parkovacie miesta budú v súlade so zákonom. Samozrejme, je potreba aj namaľovať vodorovné dopravné značenie V 10c a z druhej strany osadiť zvislú dopravnú značku B 2.

04. február 2019

Marián Varchol

Domovnik a spolubývajúci si problém s parkovaním majú riešiť aj samostatne na domovej rade, udržiavať okolie bytovky myslím tiež spadá do ich kompetencií.
12. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Pre riešenie zjednosmernenia komunikácie v tejto časti sídliska je nutné doložiť žiadosť o zjednosmernenie komunikácie spolu so súhlasným stanoviskom väčšiny občanov bývajúcich v priľahlých bytových domoch. Až po doručení takýchto dokladov mesto pristúpi k uvedenému riešeniu.
Kto? Referát výstavby, dopravy a životného prostredia.

Mgr. Eva Fedorňáková, hovorkyňa mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania