Okulka-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Vranov nad Topľou

Vyriešený
meno
Jozef 09. septembra 2019

Už týždeň nevynesené plasty pri bytovke Okulka T 20. Hlavná vec, že pán primátor začiatkom roka urobil kampaň za mestské peniaze a vytlačili kopu letačikov (zničili sa ďalšie stromy), ako treba separovať odpad, lebo za separovaný sa "neplatí". Upozornil som ho mailom, že plasty treba vynášať 3 krát týždenne, lebo 2 krát nestačí. Neodpovedal. Teraz pre istotu už netreba ani raz za týždeň asi. Najbližšie keď sa to stane vysypem vrece s plastami rovno pred jeho kanceláriu na Mestskom úrade.

06. november 2019

Odpoveď samosprávy

Plasty sa podľa súčasne platnej zmluvy vynášajú 1x za 2 týždne. Do budúcna sa snažíme dohodnúť vývoz plastov hlavne letnom období 1x týždenne. Častou chybou pri plastoch je ich nestláčanie na menší objem a preto sa smetné nádoby často zapĺňajú. Tam kde je to možné je zvýšený počet nádob na plasty.
Kto? Referát výstavby, dopravy a životného prostredia.
Kedy? 4Q 2019

Mgr. Eva Fedorňáková, hovorkyňa mesta
07. november 2019

Jozef

Tak si zhrnieme Vami vyriešený podnet týkajúci sa vývozu plastov. Reflektoval som Vám reálny stav a to, že plasty je nevyhnutné vynášať 3 x týždenne, lebo po nich ostáva veľký bordel alebo končia plasty v komunálnom odpade. Okrem výhovorky, že sa nestalacaju plasty poviete, že zmluva je len na vývoz 1 x za 2 týždne, ale v lete by ste to chceli rozšíriť na 1 x týždenne. Ako je možné potom, že nádoba na plasty je potom u nás vyorazdnovana 2 x týždenne (utorok a štvrtok)? Zaberajú to smetiari spolu s komunálnym odpadom a teda naša separácia je úplne zbytočná?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania