Mlynská-nesprávne vyznačené parkovacie čiary

Zodpovednosť za riešenie: Vranov nad Topľou

Vyriešený
meno
Juraj 28. augusta 2020

NESPRÁVNE VYZNAČENÉ PARKOVACIE ČIARY !!!

Za bytovým domom na ulici Mlynská sa nachádza vyznačené platené parkovacie miesto, s evidentne nesprávne označenými parkovacími čiarami. Pravá parkovacia čiara je pomerne dosť vzdialená od pravej strany zelenej zábrany, čím sa faktická plocha na parkovanie neúmerne zväčšuje. Majiteľ vozidla pritom schválne parkuje vozidlo úplne vpravo, t. j. pravou stranou vozidla stojí na pravej zvislej čiare tak, aby znemožnil susedným autám priblížiť sa (pričom na pravej strane vozidla má neúmerne rozmerný priestor).

Majiteľ tiež parkuje svoje auto mimo vyhradeného parkovacieho miesta - t. j. na miestach, ktoré by mohli a mali využívať obyvatelia, ktorí vyhradené parkovacie miesta v prenájme nemajú preto, aby uvoľnil toto svoje platené miesto pre známych.

31. august 2020

Odpoveď samosprávy

Uvedené parkovisko je vyhradené parkovanie pre osobu s ťažkým zdravotným postihnutím / ZŤP/. Podľa vyhlášky Ministerstva životného prostredia č. 532/2002 šírka stojiska / parkovacieho miesta / na odstavnej ploche pre vozidlo osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie musí byť najmenej 3 500 mm čo v tomto prípade nepresahuje uvedenú šírku. Takže v tomto prípade nejde zo strany prenajímateľa pozemku / vyhradeného parkoviska / o žiadne porušenie zákona o cestnej premávke a taktiež vyhlášky Ministerstva žp. pri vyznačení vodorovného dopravného značenia.
Kto? MsP
Kedy? 08/2020

Bc. Peter Čečko, náčelník MsP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania