Dr. C. Daxnera-zasielanie šekov

Zodpovednosť za riešenie: Vranov nad Topľou

Vyriešený
meno
Jakub 30. augusta 2020

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať mesta čo je to za tohtoročná novinka posielať šeky za daň a odpad bez rozhodnutia? Keď som volal na mesto tak lebo KORONA... Podľa mňa mesto porušuje zákon...
...ak rozhodnutie nebolo účinne doručené, nemôže rozhodnutie
nadobudnúť ani vlastnosť právoplatnosti, bez ohľadu na to, či by bola na
rozhodnutí vyznačená doložka právoplatnosti...
čiže teoreticky by každý občan mohol žalovať mesto a žiadať vrátenie peňazí?

18. september 2020

Odpoveď samosprávy

Pre rok 2020 pre doručovanie rozhodnutí platia ustanovenia zákona č. 67/2020 zo dňa 02.04.2020 o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19. Opatrenia podľa tohto zákona sa uplatňujú počas obdobia od 12. marca 2020, keď vláda Slovenskej republiky vyhlásila mimoriadnu situáciu v súvislosti s ohrozením verejného zdravia II. stupňa z dôvodu ochorenia COVID-19 spôsobeným korona vírusom SARS-CoV-2 na území Slovenskej republiky do konca kalendárneho mesiaca, v ktorom vláda vyhlási skončenie mimoriadnej situácie. V zmysle príslušných ustanovení zákona sa prerušuje plynutie lehoty na zánik práva vyrubiť daň.

Z dôvodu zamedzenia šírenia pandémie mesto nedoručovalo do vlastných rúk rozhodnutia pre vyrubenie dane z nehnuteľností a poplatku za komunálne odpady na rok 2020. Možnosti doručenia rozhodnutí boli v priebehu apríla zverejnené na internetovej stránke mesta a prostredníctvom mobilnej aplikácie a pracovníci správcu dane tieto rozhodnutia elektronicky zasielali obratom všetkým občanom, ktorí o to požiadali a zaslali na oddelenie daní a poplatkov elektronickú adresu doručenia. Občania si môžu za dodržania predpísaných hygienických opatrení vyzdvihnúť rozhodnutia aj priamo u správcu dane. Občanom, ktorí majú trvalý pobyt mimo mesta Vranov nad Topľou, boli rozhodnutia zaslané v prvej polovici mesiaca marec poštou.

Aj touto formou sa chceme poďakovať všetkým občanom mesta za pochopenie a trpezlivosť v tejto pre všetkých neľahkej situácii, snahou mesta bolo týmto rozhodnutím v čo najmenšej miere ohroziť zdravie a život svojich občanov.

Ak máte záujem o doručenie rozhodnutia, odošlite prosím na mailovú adresu zuzana.kosalkova(at)vranov.sk stručnú žiadosť a obratom Vám bude elektronickou formou rozhodnutie o vyrubení miestnej dane/poplatku odoslané. V prípade Vašich otázok využite nižšie uvedené kontaktné údaje.

Daň z nehnuteľností, daň za psa:
Mária Čechová, tel.č.: 057/7590157, email: maria.cechova(at)vranov.sk

Miestny poplatok za komunálne odpady:
Eva Karaščáková, tel.č.: 057/7590155, mail: eva.karascakova(at)vranov.sk
Kto? Ekonomické oddelenie
Kedy? Podľa konkrétnych požiadaviek

PhDr. Milan Malý, vedúci ekonomického oddelenia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania