Tatranské Zruby-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Vysoké Tatry

V riešení

Cesta slobody je často využívané miesto pre cyklistiku, avšak dodnes na nej absentuje vyznačenie cyklistického chodníka závislým a vodorovným dopravným značením.

03. august 2020

Odpoveď samosprávy

Vlastníkom cesty II. triedy č. 537 je Prešovský samosprávny kraj a jej správcom Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK), oblasť Poprad. Príslušným cestným správnym orgánom je Okresný úrad Poprad, ktorý určuje dopravné značenie pre cesty II. a III. triedy v okrese Poprad a Levoča.
Mesto Vysoké Tatry sa minulosti obrátilo na všetky vyššie uvedené úrady a organizácie so žiadosťou o zriadenie cyklistického pruhu na ceste II/537 v úseku od Starého Smokovca po Vyšné Hágy a na základe ich vyjadrení sme dali na svoje náklady vypracovať autorizovanou osobou v odbore dopravného inžinierstva štúdiu Posúdenie možnosti zriadenia cyklistického pruhu na št. ceste II/537 medzi Vyšnými Hágami a Starým Smokovcom.
Z posúdenia vyplynulo, že zriadenie samostatných jednosmerných jazdných pruhov na oboch stranách št. cesty II/537 v posudzovanom úseku tak, aby vyhovovali požiadavkám platnej legislatívy by bolo možné len v prípade, ak by sa rozšírila št. cesta II/537 obojstranne s tým, že by sa vybudovali spevnené krajnice v min. šírke 1,75 m (do tejto šírky sa nezapočítava šírka vodiaceho prúžku), kde by sa následne vyznačil cyklistický pruh.

Mesto v súčasnosti pripravuje vybudovanie cyklochodníkov mimo priestoru komunikácie vo vybraných úsekoch v meste Vysoké Tatry.
Týmto sa snažíme o zachovanie maximálnej miery bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Ďakujeme Vám za Váš podnet.

Mesto Vysoké Tatry

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania