Hlavná-osvetlenie-chýbajúce/nedostatočné

Zodpovednosť za riešenie: Zavar

Vyriešený
meno
Adam 19. decembra 2022

Týmto podnetom žiadam o prehodnotenie opatrenia zo dňa 29.11.2022 zverejneho na stránke obce pod názvom:"VEREJNÉ OSVETLENIE V OBCI". Mám zato, že vypnutie, polovice lámp v obci má za následok, narušenie nielen bezpečnosti cestnej premávky ale aj života a zdravia občanov z dôvodu zvýšeného nebezpečia, či už zo strany vodičov ale aj zdravia nakoľko sa znížená intenzita osvetlenia ulice, môže mať hlavne zimných mesiacoch zvýšené riziko. Taktiež sa týmto opatrením môže zvýšiť kriminalita v obci. Je pre mňa ako občana, ktorý platí obci dane aj z tohto dôvodu nepochopiteľné, že obec v rámci šetrenia nezruší položky, ktoré sa ani len z principiálneho hľadiska nevyrovnajú dôležitosti verejného osvetlenia. Ale o to šokujúcejšie je, že ako obec s najväčším rozpočtom v širokom okolí príjmame toto

03. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
31. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Filip,

ďakujeme za zaslanie podnetu. Váš názor rešpektujeme a zároveň aj chápeme, avšak jedná sa len o dočasné opatrenie, ku ktorému bolo pristúpené nielen z dôvodov vysokých cien elektriny, ale predovšetkým aj kvôli enormnej spotrebe elektrickej energie aktuálneho verejného osvetlenia (sodíkové lampy).

Momentálne sa spracováva svetelno-technický audit verejného osvetlenia, ktorý nielen posúdi aktuálne prevádzkovanú technológiu verejného osvetlenia z viacerých aspektov, ale zároveň aj navrhne iné, oveľa vhodnejšie (a predovšetkým úspornejšie) riešenie. Finálny termín dodania je koniec mesiaca marec 2023, následne je zámerom pristúpiť k rekonštrukcii verejného osvetlenia v celej obci. Po ukončení rekonštrukcie bude verejné osvetlenie prevádzkové opäť v plnom/bežnom režime.

Zároveň sa ospravedlňujeme za neskoršiu odpoveď, avšak notifikácie boli nastavené na emailové konto pracovníčky, ktorá v tomto čase už na Obecnom úrade nepracuje, nápravu sme samozrejme taktiež zjednali.

Za pochopenie Vám ďakujeme.
Kto? Obecný úrad

Lukáš Sochor - starosta obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.