Dopravná značka

Zodpovednosť za riešenie: Zemianske Kostoľany

Vyriešený
meno
Viktor 04. októbra 2015

Dobrý deň,
ešte raz sa vrátim k materskej škôlke a konkrétne k dopravnej značke umiestnenej pred vjazdom na parkovisko v jej areáli. Ide o značku B1-Zákaz vjazdu všetkých vozidiel, doplnenú o dodatkovú tabuľku s textom "OKREM DOPRAVNEJ OBSLUHY". Táto značka zakazuje vjazd vozidiel s výnimkou tých, ktoré spadajú pod "dopravnú obsluhu". Ktoré vozidlá to sú, presne uvádza vyhláška. Rodičia idúci pre svoje deti však podľa môjho názoru nespadajú pod definíciu dopravnej obsluhy, jedine ak by mali vozidlo označené preukazom invalida. Vybudovalo sa parkovisko pre vozidlá rodičov a zároveň sa im naň zakázal vstup? Konzultovalo sa osadenie tejto značky s dopravným inžinierom? Prosím o prehodnotenie celej situácie, samotná značka mi pripadá zbytočná, keďže sa parkovisko pobede beztak uzamyká.

14. október 2015

Odpoveď samosprávy

Pri realizácii celého diela postupoval dodávateľ prác v zmysle právoplatného stavebného povolenia. Realizácia spevnených plôch (parkoviska) bola súčasťou stavby vrátane dopravného značenia. Projektovú dokumentáciu o dopravné značenie pripomienkoval i Dopravný inšpektorát OR PZ v Prievidzi. V priebehu včerajšieho dňa sa uskutočnilo rokovanie so zástupcom Dopravného inšpektorátu OR PZ v Prievidzi, na ktorom sa okrem iného riešilo i umiestnenie dopravnej značky s dodatkovou tabuľou v zmysle tohto podnetu. Zástupca Dopravného inšpektorátu OR PZ v Prievidzi potvrdil, že na základe tejto dopravnej značky majú zákaz vjazdu rodičia detí MŠ, dokonca aj zamestnanci v MŠ, pretože sa skutočne nejedná o dopravnú obsluhu. Na základe dohody medzi obcou a DI OR PZ Prievidza obec písomne požiada o súhlas s odstránením tejto dopravnej značky a s nahradením inou dopravnou značkou označujúcou parkovisko počas vyhradených hodín. Ďakujeme za konštruktívny podnet.

Ing. Jana Školíková, starostka obce
19. október 2015

Mato

Zamestnanci mozu kedze maju sidlo firmy za zakazom Dopravnú obsluhu definuje vyhláška MV SR č. 225/2004 Z. z. nasledovne: (12) Dodatková tabuľka s nápisom Len dopravná obsluha obmedzuje platnosť značky, pod ktorou je umiestnená, na vozidlá zabezpečujúce zásobovanie alebo opravárenské, údržbárske, komunálne a podobné služby, na vozidlá s označením č. O 1 alebo č. O 3, na vozidlá taxislužby a na vozidlá, ktorých vodiči, prípadne prevádzkovatelia majú v miestach za značkou bydlisko, sídlo alebo garáž; pre tieto vozidlá neplatí značka, pod ktorou je umiestnená dodatková tabuľka s nápisom Okrem dopravnej obsluhy.
07. september 2016

Odpoveď samosprávy

V mesiaci júl 2016 bola zrealizovaná zmena dopravného značenia v areáli materskej školy

Ing. Jana Školíková, starostka obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania