Rozbitá ulica Boženy Nemcovej

Zodpovednosť za riešenie: Zemianske Kostoľany

Vyriešený
meno
Milan Žiak 24. februára 2016

Už viac ako 2 roky obec nedokáže opraviť, alebo prikázať obyvateľovi ktorí túto cestu prekopal a neopravil dať toto do poriadku. Pritom po tejto ceste často chodia aj pracovníci obecného úradu a asi sú slepý. Po daždi nikto nevie určiť hĺbku týchto jám - sú skoro 20 cm- a vodiči neznalí pomerov vás určite chvália. Hlavná vec, že po skončení opravy cesty smerom na majetky, namiesto toho aby sa opravili aj najhoršie úseky na tejto časti ulice, vysypal a rozvalcoval sa zvyšný asfalt na konci ulice pri cintoríne kde autá vôbec nechodia. Tomu sa hovorí -odborné riadenie obce.

29. február 2016

Občan

Dobrý deň

A to nehovoriac o krásnom tankodrome na ulici Pažiť. Hold je to ďaleko od centra obce.
09. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Sme si vedomí zlého stavu celej komunikácie v časti od križovatky pri čísle domu 114 až po cintorín Hôrka. Dovolíme si tvrdiť, že ide o miestnu komunikácie v najhoršom technickom stave. Do obnovy, resp. do rekonštrukcie miestnych komunikácií v obci, sme sa rozhodli v tomto roku neinvestovať finančné prostriedky, pretože máme pred nami investičnú akciu investora Stredoslovenské vodárne a kanalizácie, a.s., Banská Bystrica, ktorá spočíva v odkanalizovaní celej obce. Táto investičná akcia je spojená s rozkopávkami miestnych komunikácií v obci, ktoré bude potrebné po realizácii akcie obnoviť, preto investovanie do komplexnejšej opravy, resp. rekonštrukcie považujeme za neefektívne. Daný stav na Vami označenom konkrétnom mieste sme okamžite preverili. Ide o nespevnú časť komunikácie následkom rozkopávky pre plynovú prípojku rodinného domu. Keďže vlastník domu, ktorému bolo vydané rozhodnutie na rozkopávku s podmienkou uvedenia komunikácie do pôvodného stavu, previedol dom do vlastníctva inej osoby, nie je voči komu vyvodiť sankcie za nedodržanie podmienok rozkopávky. Preto čiastočnú opravu zabezpečí obec. Dnes bola táto časť komunikácie dočasne spevnená betónovým povrchom. Veríme, že do realizácie a ukončenia investičnej akcie odkanalizovania budú občania tejto časti ulice Boženy Nemcovej trpezliví a dočkajú sa nového asfaltového povrchu celej komunikácie.
Zvyšný asfalt z rekonštrukcie komunikácie nad hasičskou zbrojnicou nebolo možné použiť na asfaltovanie týchto nerovností a jám, nakoľko na jednej strane išlo o použitie asfaltu z finišéra, ktorý ukladá asfalt len na súvislé plochy a na druhej strane, v tejto časti ulice je položený liaty asfalt bez akéhokoľvek podložia, na ktorý sa podľa vyjadrenia zástupcov dodávateľa rekonštrukčných prác komunikácií asfalt z finišéra neprilepí a automaticky by sa odlúpil.

Ing. Jana Školíková, starostka obce
09. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Čo sa týka diskusného príspevku k ulici Pažite, všetkým je dobre známe, že ulica Pažite je jednou z posledných novovybudovaných ulíc vrátane novovybudovanej miestnej komunikácie. Preto predpokladáme, že príspevok v diskusii sa týka T-éčka na konci tejto ulice, v ktorom boli len v predchádzajúcom kalendárnom roku postavené a skolaudované dva nové rodinné domy a v mieste, kde je naplánované vybudovanie novej komunikácie zo strany stavebníkov stále prebiehajú realizácie prípojok inžinierskych sietí, t.z., že toto miesto sa stále rozkopáva. Aj preto je toto miesto v takom stave, v akom je. Každý má určite vedomosť o tom, že výstavbu komunikácie nie je možné zrealizovať zo dňa na deň, pretože obec ako budúci stavebník má z príslušných zákonov povinnosť zrealizovať výber dodávateľa na spracovanie projektovej dokumentácie, zabezpečiť spracovanie projektovej dokumentácie, zabezpečiť stavebné povolenie a zrealizovať výber dodávateľa na realizáciu samotnej stavby.

Ing. Jana Školíková, starostka obce
10. marec 2016

Milan Žiak

Ďakujeme za opravu. Občania bývajúci v tejto ulici sú si vedomý toho, že sa neoplatí investovať do väčšej opravy pokiaľ nebude urobená kanalizácia. V tejto súvislosti si však dovolím upozorniť na skutočnosť, že niektoré pozemky na ktorých cesta stojí nie sú majetkom obce. Pri jej následnej oprave , po urobení kanalizácie by s financovaním opravy tejto časti , mohli byť problémy. Preto by bolo vhodné , v predstihu vysporiadať tieto pozemky. Určite si nemyslím, že by terajší majitelia mali problém s prevedením týchto pozemkov na obec.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania