Opakovane zaplavené pivnice na ul. J.Hagaru

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Anka Hrehušová 05. marca 2016

Opakovane zaplavuje pivnice kanalizácia. Je to dlhodobý problém, ktorý treba prednostne riešiť. Jedná sa o viac domov v ulici. Je to veľká bezmocnosť, keď máte dom pod vodou. Voda, čo sa vyčerpá na ulicu, tečie nazad do pivníc, takže je to kolobeh, kde nielen mám škody na majetku, ale aj na elektrickej energii a dom stále naberá vlhkosť. Som z toho zúfala a myslím, že aj ostatní dotknutí obyvatelia ulice. Ako a kedy sa začne tento vážny problém riešiť ??? Kanalizácia vraj patrí Elektrárňam, no my sme občania Zemianskych Kostolian, tak sa pýtam, ako ďalej ???

07. marec 2016

stav

Pri vsetkej ucte Pani,
za vodu vo vasej pivnici urcite nemoze Starostka a ani obec. podla mojho nazoru izolacia proti vode na vasom dome dosluzila a jednoducho vplyvom veku a spodnej vody viac neplni svoju funkciu. na ulici sa moze vybudovat dazdova kanalizacia, popripade opravit existujuca, ale vy budete mat vodu v pivnici stale...najhorsie co mozte urobit je cerpat ju. zvacsuju sa tym defekty v hydroizolacii a roztahuju kapilary kadial pri navalovych dazdoch ktore tu v poslednom obdobi mavame priteka viac a viac vody. co by vam pomohlo je nova hydroizolacia suterenu popripade oddrenazovanie co asi na hlbku zalozenia suterenu nebude mozne.
08. marec 2016

Anka Hrehušová

Neviem, kto ste Pan stav, asi sa hanbite predstavit, ked pouzivate nick, ako anonym a ako ste prisli na to, ze izolacia je zla, ked ani neviete, kade ta voda do domu v pivnici priteka. Pani Starostka u nas bola a aj hasici a nie jeden krat, ktori presne potvrdili, ze to ide z preplnenej kanalizacie z ulice, ktora je upchata niekde pod cestou. Tento problem nie je len u mna ale aj u dalsich susedov v ulici. Pani Starostka mi osobne prislubila, ze to bude riesit z Elektrarnami, ktorym patri vraj ta kanalizacia. Vas nazor, ku vsetkej ucte, si nechajte pre niekoho, kto tomu nerozumie.
09. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, problém zaplavovania Vašej pivnice je nám známa. Tak, ako uvádzate nižšie v reakcii na diskusný príspevok, som si osobne tento stav potvrdila návštevou Vašej domácnosti v čase nepretržitých dažďov. Na základe komunikácie so zástupcami Slovenských elektrární, a.s., Bratislava, ENO o.z. Zemianske Kostoľany, ktoré sú vlastníkmi a prevádzkovateľmi dažďovej kanalizácie, nám bolo prisľúbené, že v priebehu tohto týždňa zabezpečia prečistenie kanalizácie mechanizmami.

Ing. Jana Školíková, starostka obce
08. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

V dňoch 21. a 22. marca došlo zo strany vlastníka kanalizácie Slovenské elektrárne, a.s., ENO závod Zemianske Kostoľany ku komplexnému prečisteniu kanalizácie vrátane kanalizačných vpustí.

Ing. Jana Školíková, starostka obce
22. apríl 2016

Anka Hrehušová

Pani Starostka, chcem sa Vam velmi srdecne podakovat, za vyriesenie nasej neprijemnej situacie so zaplavovanim pivnic. Este raz velmi pekne dakujem. Anka Hrehusova

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania