Konáre

Zodpovednosť za riešenie: Zemianske Kostoľany

V riešení
meno
Emil 13. februára 2018

Dobrý den pani starostka,
V prvom rade sa chcem spýtať na priestor pre odkladanie konárov. Je možné tuto skládku premiestniť ďalej alebo na iné miesto? Pretože sa dosť často stáva že su uprostred cestičky, ktorá vedie od mosta na ulici Bozeny Nemcovej. Chápem, že tento most nie je obecným majetkom, ale využíva ho kopec našich občanov, a to aj deti, aj mamičky s kočíkmi. Teraz momentálne tieto konáre obchádzajú ľudia dookola a skáču ako opice, aby sa vyhli blatu. Moja druha otázka je, prečo sa dala naviezť zem, hlina? Neviem ako to mám nazvať, keď tam bol navedeny strk a dalo sa pekne prejsť aj cez mokré pocasie. Z tejto hliny je po daždi jedna veľká bacorina, potom to rozjazdia autá, neskôr mrzne a mame Vysoké Tatry. Jedna katastrofa. Som úplne zhrozený, znechutený.

13. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k úprave priestoru došlo v pondelok 12. 2. 2018. Konáre, ktoré tu takýmto nevhodným spôsobom navozili a uložili občania, boli sústredené na jedno miesto. Obec zabezpečí dovoz materiálu, ktorý zhutní počasím rozbahnenú prístupovú cestu k lávke. V krátkej dobe nedokáže zabezpečiť iné vhodné miesto na umiestňovanie biologicky rozložiteľného odpadu zo zelene, obec v súčasnej dobe zvažuje zriadenie zberného dvora, ktorého činnosť by mohla daný problém vyriešiť. Zároveň obec pripravuje stavebné povolenie na vybudovanie novej lávky pre peších cez Lazný potok v mieste súčasnej lávky, kde súčasťou je aj vybudovanie prístupového chodníka k nej.

Ing. Jana Školíková, starostka obce
10. september 2020

Odpoveď samosprávy

Všetok drevný odpad a odpad zo zelene bol z miesta odvezený. Dočasné miesto na ukladanie biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad bolo zrušené a okolie bolo upravené. V roku 2019 bola zrealizovaná stavba výstavby novej lávky pre peších.

Ing. Jana Školíková, starostka obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania