Nefunkčný výbeh pre psov na Etape

Zodpovednosť za riešenie: Žiar nad Hronom

Vyriešený
meno
Lívia Klimentová 03. septembra 2018

Dobrý deň pán primátor, chcem upozorniť na nevhodne postavený a nepokosený výbeh pre psov na Etape nad Sociálnou poisťovňou. Všade naokolo je pokosená tráva, ale v oplotenom výbehu pre psov sa rozmáhajú ostré bodliaky a iné byliny, ktoré obmedzujú využitie výbehu pre psov a ohrozujú okolie peľmi. Zároveň upozorňujem, že výbeh má od začiatku nevhodne vysoko osadené vstupné dvere, takže popod ne bez problémov prebehne každý nižší druh psa. Je potrebné buď navoziť hlinu pod dvere, alebo pripojiť na spodnú časť dverí zábranu, ktorá zabráni psom utiecť smerom von z výbehu a naháňať voľne žijúce a obyvateľmi prikrmované mačky po sídlisku Etapy. Inak je ten výbeh neužitočný, lebo pre veľkých psov je zasa dosť malý.

05. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, tento výbeh bude v najbližšej dobe pokosený. Čo sa týka úpravy vstupu, akonáhle dokončíme naplánované aktivity, budeme sa zaoberať aj touto opravou.

Mgr. Katarína Reiterová
Referent pre komunikáciu
Kancelária primátora mesta
MsÚ Žiar nad Hronom
14. december 2018

Lívia Klimentová

Som rada, že kosenie bolo vybavené do mesiaca od nahlásenia problému. Ďakujem, že aj na bráničke bolo zospodu primontované vystužené pletivo, ktoré zamedzuje aj malým psíkom podliať bráničku. Oprava bráničky bola urobená až prakticky po 4 mesiacoch do zimného obdobia,kedy psíkovia vďaka krátkej dĺžke dňa a chladnému počasiu tak často nevyužijú voľný výbeh. Ale verím, že tieto úpravy výbehu na Etape vydržia aj do leta a budú častejšie využívané majiteľmi psov so svojimi miláčikmi podobne ako v časti Centrum II v Žiari nad Hronom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.