Dolná-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Michal Vríčan 19. septembra 2020

Dobrý deň chcem sa informovať,či by bolo možné orezať stromy za našim pozemkom č. 1166,nakoľko sú vysoké,a v prípade vetra z nich padajú suché konáre a ohrozujú hlavne deti hrajúce sa na dvore.Pan poslanec za našu mestský časť Trnové sľúbil že sa tým bude zaoberať a žiaľ do teraz sa nič nedialo.

22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predpokladáme, že dreviny druhu vŕba prerastajú ku Vám z pozemku parc.č. 1408/1 k.ú. Trnové, ktorá je evidovaná ako vodná plocha. Správcom predmetného pozemku je Slovenský vodohospodársky podnik š.p. a z toho dôvodu je potrebné sa s podnetom obrátiť priamo na príslušný podnik, nakoľko nie je v právomoci Mesta Žilina, aby dané dreviny upravilo, keďže sa nejedná o pozemky mesta.

Mesto Žilina
22. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
22. september 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme poslali SVP.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
24. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Po obhliadke našim technickým pracovníkom sme zaradili predmetné stromy do plánu technicko - pestovateľských zásahov. Zásahy realizujeme podľa priorít a finančných prostriedkov podniku. Na realizáciu zásahu bude nutné obstarať realizátora, nakoľko je potrebné odborné spílenie stromov, aby sa predišlo poškodeniu oplotenia, resp. majetku vlastníka priľahlého pozemku.

S pozdravom,

Tomáš Januš
referent
Referát komunikácie
SLOVENSKÝ VODOHOSPODÁRSKY PODNIK, štátny podnik
Podnikové riaditeľstvo
Radničné námestie 8
969 55 Banská Štiavnica

23. január 2021

Michal Vríčan

Dobrý deň
Chcel by som sa informovať v akom štádiu riešenia je môj podnet na orezanie stromov za mojím pozemkom na parc. č. 1166 v k.ú. Trnové. Nakoľko som doteraz nebol informovaný v akom časovom rozpätí bude môj podnet realizovaný. Vzhľadom na to že sa blíži obdobie kedy je možné orezávanie stromov a drevín, by som bol veľmi rád keby sa to zrealizovalo - hlavne prihľadajúc na bezpečnosť detí, ktoré sa hrajú na dvore a mohli by byť zranené padajúcimi konármi.
Za skorú odpoveď Vám vopred ďakujem
S pozdravom Michal Vríčan.
06. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
V zmysle Vášho podnetu budú stromy zrezané v nasledujúcom mimo vegetačnom období tzn. ( od 1. októbra 2021 do 31. marca 2022 ). Presný termín Vám žiaľ nevieme poskytnúť, nakoľko všetko záleží na povolení a obstaraní realizátora zásahu.

S pozdravom,
_________________________________________________________________


Tomáš Januš
referent

Referát komunikácie
SLOVENSKÝ VODOHOSPODÁRSKY PODNIK, štátny podnik
Podnikové riaditeľstvo
Radničné námestie 8
969 55 Banská Štiavnica

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania