Bytčická-svetelný smog z budovy

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Dagmar 20. septembra 2020

Podnet pre Hlavného architekta. Novopostavená budova vedľa objektu Jaguár Land Rover vpravo. Možno sa pošťastí túto osvetlenú blbosť "zhasnúť" alebo aspoň výrazne obmedziť. Čo sme v Las Vegas ? Ďalší svetelný smog = nedostatok melatonínu, poškodenie spánkového režimu, obťažovanie obyvateľov sídliska Solinky, atď. Dakujeme.

06. október 2020

Dagmar

pri riešení podnetu Bytčická-svetelný smog do dnešného dňa nedošlo k pozitívnej náprave
06. október 2020

Dagmar

Odpoveď zo stránky Odkaz pre starostu: ...pri riešení podnetu Bytčická-svetelný smog do dnešného dňa nedošlo k pozitívnej náprave , preto sa problém uzatvoril ako Neriešeny..... čo k tomu treba, aby sa tym vôbec začal niekto zaoberať, petícia ? sťažnosť? štrajk? Máte tu byť pre ľudí, či len pre "určitých ľudí" ste tu ? Tak poraďte, navrhnite ako ďalej postupovať, keď cez vás cesta nevedie....
06. október 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
status "neriešený" je k podnetu systémom priradený automaticky, ak samospráva do 14 dní nevloží odpoveď. Podnet sme samospráve opäť preposlali.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
06. október 2020

Dagmar

Ďakujem
07. október 2020

Roman Šimo

V tomto podnete môže výrazne pomôcť Regionálny úrad verejného zdravotníctva. Spomínané aj v inom podnete. https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/85453/1-maja-stavby-a-budovy-svetelny-smog
07. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor stavebný, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
10. december 2020

Tomáš Hrebeň

Obvodová-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Osvetlenie budovy nam vecer znemoznuje spanok.
22. február 2021

Peter Czimmermann

Dobrý deň, Ja som sa to dlho snažil vyriešiť, žiaľ nič sa nepohlo. Neprekračuje to totiž limity. Z ich mailov to totiž vyzerá tak, že to úmyselne držia pod povolenou hranicou.
Dokonca u nás boli aj z RUVZ merať toto svetlo, bolo to za miernej hmly, čo pán regionálny hygienik uviedol neskôr v liste adresovanom mne ako "nedostačujúce aby to bolo zarátané do protokolu". Taktiež je pre mňa nepochopiteľné, prečo nemôžu sčítať osvetlenie dvoch okien.
Totiž na veľkom okne namerali 1,6 lux a na presne dvakrát menšom okne namerali presne 0,8 lux, čo je presne 2x menej. Preto by sa to malo sčítať. Ale z normálnym ľuďom nepochopiteľných právnych dôvodov to sčítať nemôžu. A pritom sú tie okná úplne pri sebe, a keby sa našiel niekto dostatočne šialený aby si vybúral prepážku medzi oknami a osadil jedno veľké, tak by to povolené hodnoty prekročilo.
Mimochodom po 10.00 sú povolené hodnoty 2 lux.
Divím sa, že sa s tým nič nestalo, je to predsa kancelárska budova a to svetlo je úplne zbytočné. Ďalej ma zaráža neľudský prístup pani ing. Kataríny Pekarovej, manažérky budovy.
22. február 2021

Peter Czimmermann

Ešte by som dodal, že tých sťažností bolo asi 30, na facebook skupine Žilina - Solinky. Dokonca tam boli sťažnosti typu, "oslepuje pri odbočovaní od Metra, neviem, či ide proti mne auto alebo ten barak."
01. marec 2021

Robo

Mali by to vypnúť, už dosť, že máme pod oknami tri cesty, koľajnice, Ešte si tu títo podnikatelia zapnú svetlo, aby nás nerušil len hluk, ale aj svetlo. Podľa toho čo vidím nie som jediný, komu to vadí. Všeobecne mi to príde, ako že sa chcú ukázať, že ja mám peniaze, ja si to môžem dovoliť. To platí teda hlavne pre Southend office, ale aj pre Volvo a Landrover. Už to predsa svieti pol roka, a nič sa nezmenilo? To je choré.
17. marec 2021

Robo

Podnet navždy uviazol "v riešení"
26. marec 2021

Robo

Najviac ma teší to, že sa riešia vyblednuté dobravné značky, ale to čo ľudí naozaj trápi sa nejako nachá tak
12. apríl 2021

Michal Višňovský

Ešte tam aj grátis pridali ponovom svietiace logo. Demencia...
20. apríl 2021

Roman Šimo

Pred niekoľkými dňami som cez formulár požiadal o stanovisko a riešenie firmu vlastniacu budovu. Reakciu som zatiaľ nedostal, ale nevyzerá to asi ani na nejaký kompromis.
25. apríl 2021

Peter Czimmermann

Pán Šimo, oni sú to celkom ignoranti. Mňa najskôr úplne ignorovali, tak som im zavolal. Neskôr, keď som písal, tak som ale napísal, že za prípadnú odpoveď ďakujem a oni mi normálne odpísali.
26. apríl 2021

Robo

Ktorý *censored* to spočítal? Veď podľa toho, čo píše Peter Czimmermann, to vychádza na 0,8 lx/mˆ2 a okná majú 3 mˆ2. 3×0,8 = 2,4 lx. Lenže nienie, každé okno sa musí brať osobitne, aj keď sú hneď pri sebe.

Posledná odpoveď samosprávy: 7. októbra? Gratulujem k totálnej neschopnosti
27. apríl 2021

Peter Czimmermann

trošku hrubé ale inak perfektné zhrnutie
02. máj 2021

Peter Czimmermann

aj keď by som dodal, že je to 0,8lx/0,91m^2, ale je to v podstate jedno

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania