Park Ľ. Štúra-spoločenské podujatie

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Roman Šimo 23. septembra 2020

Prosím zvážiť vznik spoločensko-kultúrneho podujatia "Žilinčania, Žilinčanom". Existujú Staromestské slávnosti, no tie sú viac orientované ako festival s predstavením remeselníkov a umelcov často z iných regiónov. Navrhované podujatie, by malo byť skôr komunitného charakteru. Park Ľ. Štúra sa ukazuje v tomto ako vhodný kandidát. Rekreačno-oddychové prostredie vytvára výnimočnú atmosféru na stretávanie sa ľudí. Aby utrpela zeleň čo najmenšie škody, akcia môže mať trvanie jeden deň (napr. od 10:00-23:00 h.). Cieľom projektu je predstaviť každoročne produkty, tvorbu, výkony...Žilinčanom od Žilinčanov v jednotlivo vyčlenených sektoroch.
- vystúpenia športových a kultúrnych organizácií, burza vecí (výmena), letné kino, súťaže, prezentácia žilinských firiem, malé kolotoče pre deti...

24. september 2020

jeremy

Keby mali kde parkovať,ale ludia parkujú pred domami bôričanov, a oni nemajú ani ako vyjsť z domu...skôr p.Trabelsi by mohol ponúknuť mega pozemok pri športovej hale,ktorý stojí ĺadom.
24. september 2020

Roman Šimo

Parkovanie v čase spoločenských, kultúrnych či športových podujatí je problém vždy. Mali by existovať záchytné parkoviská odkiaľ sa dá prejsť chôdzou. Samozrejme aj v "pokojnom" období je tam problém zaparkovať. Majiteľ pozemku Športovej haly to má v súkromnom vlastníctve a tak nemá dôvod vyhovieť v tejto veci obyvateľom. Prstom je potrebné ukazovať stále na primátora J. S. a spol., ktorý to všetko umožnili. Na druhej strane si vezmime, že do parku na Bôriku sa dá dostať celkom dobre po svojich z Vlčiniec, Hlín či Soliniek. Optimálne to nebude asi nikdy.
08. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor školstva, kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
12. november 2021

Matúš 👍

Bez odpovede. A podnet by mal byť umiestnenýv mape asi v parku.
13. november 2021

Roman Šimo

Prišla pandémia a tak rešpektujem oneskorenie odpovede, pretože plánovanie spoločenských udalostí je dlhodobo obmedzené. Samozrejme to mohlo byť súčasťou projektu kandidatúry Žilina2026. Možno aj je, neviem zatiaľ.
14. november 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom
Administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
31. január 2023

Roman Šimo

Obmedzenia v dôsledku pandémie skončili a tak je možno namieste zaoberať sa myšlienkou realizácie komunitného podujatia Žilinčanov pre Žilinčanov. Jednotlivé mestské časti alebo volebné obvody (Solinky, Hájik, Žilinská lehota...), by prezentovali seba samých (varenie, kultúra, výrobky, osobnosti...).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania