Nanterská-cyklotrasa-obmedzujúca prevádzka kaviarne

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Roman Šimo 24. septembra 2020

Nedávno bola otvorená prevádza kaviarne v blízkosti cyklotrasy a chodníka (medzi ul. Slovanská cesta a Nám. J. Borodáča). V žiadnom prípade nie som proti samotnej prevádzke, ale jej umiestneniu. Z bezpečnostného hľadiska totiž to nie je celkom bezpečné. Neviem ako iným, no mne sa neraz niekto spoza "terasy" objavil pred bicyklom i neraz som musel obchádzať stojacich zákazníkov na vyznačenej cyklotrase. Okrem toho prechádzajú ľudia aj k lavičkám na druhej strane chodníka. Možno, by bolo vhodné prevádzkovateľa upozorniť na istú formu deliacej zábrany, aby nedochádzalo ku kolíziam. Pri schvaľovaní, mohlo byť výdajné okienko nasmerované zboku.

07. október 2020

Monika Macková

alebo cely stanok prelozit na druhu stranu k lavicke
07. október 2020

Roman Šimo

Aj to je jedna z možností, no náročnejšia asi na realizáciu. Na súčasnom mieste sú vybudované základy a všetko potrebné okolo toho.
08. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina, odbor školstva, kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
12. december 2020

Roman Šimo

Kaviarnička funguje a taktiež stojací ľudia na cyklopruhu, ktorí pozerajú, čo tam cyklista vôbec robí. Z akého dôvodu mesto maľuje takéto pruhy, keď sú v praxi nepoužiteľné. Keď tam bude zrazený človek bez bicykla, zodpovedný bude práve cyklista? Celé zle...
22. február 2021

Roman Šimo

Pohľad zblízka a to je pokojnejší čas.
22. február 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
22. február 2021

Roman Šimo

V prípade tohto problému (veľa ľudí v tom nevidí zatiaľ problém) som sa obrátil aj na poslancov za obvod Vlčince (prezentovaní návštevníci uvedenej kaviarne) a minimálne v jednom prípade som dostal istý prísľub, že prebehnú konzultácie s prevádzkovateľom. Momentálne zostáva cyklistom iba zvýšiť pozornosť, keď tadiaľ prechádzajú. Avšak už celá ulica začína byť bariérová pre cyklistov, keďže ľudí tu na prechádzkach hlavne v peknom počasí pribúda.

Podnet na samostatnú cyklotrasu - Nanterská ul.:
https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/106014/nanterska-cyklotrasa-chybajuca-cez-cele-vlcince
07. júl 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
02. december 2021

Roman Šimo

V priestore tejto cyklotrasy sa objavujú pri kaviarni aj hračky, ktoré bránia v prejazde cyklistom. Malý príklad. Cyklisti musia obchádzať takéto prekážky. Za tmy sa to nemusí ani všimnúť, keď tam zostanú. Z tohto je zreteľnejšie, že mesto len buduje cyklotrasy, no nedokáže zabezpečiť ich bezpečnosť a funkčnosť. Do kaviarne chodia "na kávičku" poslanci MZ a možno aj príslušníci MP z blízkej služobne. Nezdá sa mi byť správne, aby kaviareň si "privlastnila" rozsiahlejší pozemok, než ako má pôdorys prevádzky. Nealkoholické prevádzky môžu byť prínosom pre obyvateľov vybraných lokalít. Musia sa však rešpektovať všetky dotknuté strany.
03. december 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
Administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
16. január 2022

Roman Šimo

Neočakávam riešenie zo strany mesta, keďže pravdepodobne Mestský úrad umožnil aj umiestnenie viacerých lavičiek priamo oproti kaviarni, čím sa zvyšuje možnosť väčšieho pohybu ľudí na chodníku. Možno niekto dostane kávičku zadarmo. To neviem. Opakujem, že ja nemám problém s kaviarňou ako takou, ale ide mi bariéru v priestore chodníka a cyklochodníka.
20. február 2024

Roman Šimo

Podľa Urbanistickej štúdie Vlčince II, je pred kaviarňou zobrazená zeleň, čo by znamenalo, že blízkosť cyklotrasy, nie je tak výrazná, ako je tomu v súčasnosti. Poslankyne a poslanci za tento obvod neradi riešia toto miesta, pretože sú "spriaznení" s majiteľom. Verím ale, že sa niekedy zrealizuje naozaj bezpečnejší variant.
20. február 2024

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom

administrátor Matúš
Odkaz pre starostu pre Žilinu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania