Obvodová-chodník-bariéra na chodníku (stĺpy svetelnej signal.)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Michal 02. októbra 2020

Novo vybudovaná svetelná križovatka pri Tescu na Solinkách. Určite projekt neriešil umiestnenie stĺpov semaforov na chodníku tak ako je to urobené. V strede vyznačenom pre nevidiacich robí prekážku, pre matky s kočíkom kadiaľ prejsť v ľavo či v pravo ani tak ani, Takže kto schybil projektant alebo tan kto to zhotovil a kto to kolaudoval a prebral. Čo vy na to chodci, zväz nevidiacich.

02. október 2020

Martin

Podľa normy má byť stĺp signalizácie skutočne umiestnený priamo v priestore pásu pre nevidiacich alebo v jeho blízkosti, keďže navádza k tlačidlu.
Z pohľadu chodcov či kočíkov samozrejme súhlasím, že ide o prekážku a lepšie by bolo jeho umiestnenie bližšie k okraju chodníka (za dodržania prístupu pre nevidiacich).
16. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor stavebný, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
04. január 2021

Michal

Nič sa nedeje, mesto rieši bezbariérové prechody pre chodcov, zriadi komisiu, plán, ale preberie takto upravenú križovatku. Neprejde matka s kočíkom, nie to invalidný vozík, musia vstúpiť na cestou. Len preto že umiestnenie stĺpov semaforov je nevhodne. Vraj podľa normy, a čo ďalšie normy? Tie neplatia?
Žiadam postúpiť Bezbariérovej komisie,
18. október 2021

Michal

Prešiel rok a nič sa nedeje.
20. október 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
16. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Išlo o súkromnú investičnú akciu, ktorú nerealizovalo mesto. Opravu nebudeme realizovať. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania