Fatranská-revitalizacia priestoru chodníka

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Roman Šimo 05. októbra 2020

Úsek chodníka vedúceho od autobusovej zastávky MHD na ulici Fatranská/Tatranská k areálu ZŠ Martinská, ponúka jedinečnú možnosť komplexného dotvorenia, zjednotenia zelene, mobiliáru i samotnej plochy chodníka. Už v súčasnosti sa to javí ako alejová oddychová zóna spájajúca dva konce sídliska Vlčince. Niečo podobné ako Nanterská/Hlboká. Je potešujúce, že obyvatelia si pri niektorých vchodoch vytvorili záhradky, ktoré lokalitu skrášľujú. Nachádzajú sa tam však prázdne alebo zanedbané miesta. Význam tejto trasy je určite i do budúcnosti po zrekonštruovaní areálu školy s vytvorením atletického ihriska. Netreba zabudnúť na spoj s Vodným dielom a lesoparkom. Žiadam o zhodnotenie v rámci ÚHA, Oddelenia projektov EÚ návrhu revitalizácie tohto úseku, čo finančne nemusí byť možno extrémne náročné. trasovanie: ul.Vysokoškolákov-Fatranska-Polomska-Zvolenska-Gemerska

05. október 2020

Matúš 👍

Ja som si v tomto priestore vždy predstavoval cyklotrasu. Ak by to vyžadovali normy, tak s malým rozšírením chodníka. Časť pre cyklistov by mohla byť na vzdialenej strane od vchodov.
05. október 2020

Roman Šimo

Tiež som uvažoval nad cyklotrasou. Skôr by som ale privítal zónu bez uprednostňovanej tejto dopravy (kočíkovanie, prechádzky...). To aj preto, že sú tam parkoviská, z ktorých obyvatelia prechádzajú k panelákom a tak by často dochádzalo asi ku kolíziam. Presun na bicykli bude možný skôr v oblasti Rosinskej cesty a prípadné napojenie smerom ku Karpatskej ulici.
05. október 2020

Matúš 👍

Ja si to predstavujem ako cyklokolektor, ktorý by privádzal cyklistov na Hlbokú. Prípadne aj ďalšie, ktoré by boli na ňu kolmo. Neviem, či to tak nebolo aj niekde navrhnuté. V návrhoch Mulice asi ak nie v oficiálnych dokumentoch.
20. október 2020

Roman Šimo

Iba okrajovo aktuálny jesenný pohľad. Inokedy to ale samozrejme býva ešte krajšie.
21. október 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
22. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V súčasnosti sa v uvedenej lokalite projektov rieši vnútroblok Fatranská. Rekonštrukciu navrhovanej spojnice momentálne nezvažujeme. Podnet sme však zaevidovali a do budúcna zvážime jeho realizáciu v závislosti na finančných prostriedkoch samosprávy. Mesto Žilina.
Kto? Odbor riadenia projektov a investícií, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
22. október 2020

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď. Pravdupovediac som takú očakával. Vnútroblok Fatranská je projekt iného charakteru a pripravuje sa už dlhšiu dobu. Budem sa ale snažiť veriť, že revitalizácia spojnice Fatranská-Gemerská "nezapadne prachom".
22. apríl 2024

Roman Šimo

Medzičasom na niektorých miestach boli inštalované lavičky. Podľa urbanistickej štúdie Vlčince III, sa tu uvažuje ak sa nemýlim, nad vybudovaním cyklotrasy. Nič ale zreteľnejšie nesmeruje k celkovej revitalizácii ulice. Škoda.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania