Pod vinicou-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Chýbajúci prechod pre chodcov v križovatke, kde je najväčšie nebezpečie pre chodca idúceho v smere od Hajika do centra.

23. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
13. august 2022

Matúš 👍

Bez odpovede
20. august 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
05. máj 2023

Daniel

Chcem upozorniť na chýbajúci prechod pre chodcov v križovatke, kde je najväčšie nebezpečie pre chodca idúceho v smere od Hajika do centra.
05. máj 2023

Jakub Kypus

To je zbytočné, mesto len hovorí o bezpečnosti a preferencií alternatívnej dopravy ale reálne nevie ani vyše dva roky namaľovať prechod v tomto mieste alebo aj pod rondlom na odbočke ku SPP. Oba neexistujúce prechody sú na hlavných peších trasách peších z a na Hajik. Ale aj tak je to asi slaby dôvod. Hanba...
05. máj 2023

Matúš 👍

Bohužiaľ to nie je len o namaľovaní farbou. Nové priechody musia mať projekt, ktorý treba zaplatiť, musí ho schváliť dopravný inšpektorát, musia byť bezbariérové, čiže si to vyžaduje stavebné práce a musia byť osvetlené. A to sa už dostávame na niekoľko desiatok tisíc €.
08. máj 2023

Jakub Kypus

Som architekt a viem, že to nie je len o maľovaní čiar, keby bolo tak by som ich tam aj sám namaľoval. Ale snáď mi nechcete povedať, že realizovať priechody pre chodcov na hlavných peších trasách pre časti mesta kde žije cca 10000 ľudí je minimálne za dva roky od môjho komentáru nesplnitelna úloha pre toto mesto? Hlavne keď sa tu pri každej príležitosti mesto oháňa ako chce udržateľnú mobilitu a podporovať alternatívnu dopravu. V prípade tohto konkrétneho miesta by bolo treba osadiť jednu lampu, siete tam sú, dopravný inšpektorát by nemal mať problém ak by vôbec nejaký projekt od mesta dostal. Sieť chodníkov je vybudovaná a dopravné značenie reflektuje neprehľadnejšiu situáciu v križovatke. Debarierizacia prechodu je potom záležitosť týždňa realizácie. Čo sa týka miesta pri SPP ktoré som spomínal, tam je osvetlenie dostatočne a ak nie tak stačí osadiť konzoly na stĺpy existujúceho osvetlenia, keďže lámp je tam požehnane ale treba ich len doplniť o jeden dva body. Snaha o bezbarierovosť tam nejaká bola ale Choma šiel pri asfaltovani na kvantitu nie na kvalitu. Výsledok je nedostatočný s chýbajúcimi prvkami pre nevydiacich a vysokými hranami obrubníkov. V tejto republike a meste by sa mali kompetentní rozhýbať lebo bezpečnosť dopravy by sa nemala posudzovať z pohľadu vodiča ale z pohľadu najslabšieho účastníka dopravy, to jest chodca. Realizácia týchto dvoch prechodov by stala zopár tisíc, ale keď tu niekoho zrazí vtedy sa samozrejme každý zbaví viny a hlavne čo je to par tisíc k ľudskému životu? Odpoveď mesta a kompetentných by som poprosil a nie výhovorky ale reálne plány ako takéto veci riešiť, príkladov ktoré je treba riešiť a ako ich riešiť je dostatok. Pekný a bezpečný deň prajem.
17. máj 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
17. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V aktuálnom období sa neuvažuje nad vybudovaním priechodu. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania