Vysokoškolákov-kolóny áut blokujúce MHD (výdajňa občerstvenia)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Chcem upozorniť na neustály problém v nákupnom centre Dubeň,, autá stojace do do MC Donaldu... obmedzujú auta aj autobusy,, nedá sa ich predísť a ani autobusy nemôžu ísť na zastávku,, Poprosil by som aj dopravnú políciu o urýchlene riešenie.
Ďakujem

14. november 2020

Roman Šimo

Nemám zásadne nič proti tejto "bufetovej" reštaurácií. Kto z nás chce, môže ju navštíviť, no naozaj niektoré problémy z toho vznikajúce mi vadia a sú viditeľné. V prvom rade množstvo odpadkov po celom meste - "nádherná" reklama. V neposlednom rade tie kolóny áut a to aj mimo pandemické uzatvorenie reštaurácií. Už sa ľuďom ani z auta vyjsť nechce. Teraz je to ale samozrejme výraznejšie práve kôli tomu, že musia mať celé to asi zatvorené. Žeby tam tak dobre varili? Pokiaľ to neovplyvňuje premávku mimo pozemok OC, je to problém hlavne súkromný. Ak je tomu inak, musia pomôcť to riešiť na to určení. S tým tiež súhlasím.
14. november 2020

Rastislav Rodák

Naozaj je to neunosne... po nakupe v mekaci nasleduje " romanticky" hudobny piknik na parkovisku. Smetne nadoby to nezvladaju a zvysok dokoncia vrany. A to nehovorim o tych, co si to chcu skratit a idu do zakazu vjazdu.
26. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Hliadky Mestskej polície Žilina zaradené v okrsku Vlčince, vykonávajú pravidelné kontroly na dennej báze zamerané na dodržiavanie všeobecnej úpravy cestnej premávky na uvedenom mieste s ohľadom na dopravnú situáciu, a to nie len na oznámenia od občanov. Vzniknuté situácie sú riešené v zmysle platnej legislatívy. Mestská polícia Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina.
07. február 2021

Radoslav

Za plavárňou-Cesty a chodníky-iné

Stále nevyrieseny problém MC Donaldu auta veselo stoja na zastávke aj keď je to zakázané, je tam všade plná žltá čiara mestská polícia nič nerobí,, autá blokujú autobusy... Poprosím už konečne vyriešiť problém
08. máj 2021

Roman Šimo

Kolóny sa opakujú. Tento týždeň som videl aj situáciu kedy sa trolejbus nedostal pred MHD zastávku. Nepomohlo ani trúbenie.
09. máj 2021

Martin

Čudujem sa, že to dopravný podnik ešte toleruje. Už dávno mal dať obchodnému centru ultimátum - "buď to do dvoch týždňov vyriešite, alebo zrušíme zachádzanie trolejbusov k OC".
31. december 2021

Matúš 👍

bez zmeny
02. január 2022

Roman Šimo

Chýba tam tolerancia a dostatočné dopravné značenie. Niekedy to v týchto miestach vyzerá, ako by mala vypuknúť potravinová kríza. Mesto, DPMŽ a prevádzkovateľ OC, by to mali riešiť. Na zastávku chodia aj ľudia mimo OC.
02. január 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
02. január 2022

Martin

Je to stále nevyriešený problém. Vodiči MHD sa ukracujú o prestávku, ktorej značnú časť strávia pomalým posúvaním sa v kolóne medzi výstupnou a nástupnou zastávkou. Inak by odchádzali s vysokým meškaním.
10. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený podnet evidujeme. Hliadky Mestskej polície Žilina sa opätovne zamerajú na uvedenú skutočnosť v súvislosti s nerešpektovaním všeobecnej úpravy cestnej premávky vodičmi za účelom zlepšenia dopravnej situácie na uvedenom mieste. V prípade komplikácií so spojmi MHD nás kontaktuje vždy dispečer DPMŽ. Z kapacitných dôvodov nie je možné v uvedenej lokalite denne fixovať hliadku mestskej polície. Problémovú prejazdnosť môžu občania nahlásiť nonstop na bezplatnej linke MP - tel. č.: 159, prípadne linke PZ SR - tel. č.: 158. Mestská polícia Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania