Vysokoškolákov-osvetlenie-nefunkčné (pri OBI)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Roman Šimo 02. decembra 2020

Už niekoľko týždňov pozorujem, že pri OC Obi nesvietia niektoré svietidlá na vysokých stožiaroch a sú zapnuté iba tie, ktoré osvetľujú viac areál parkoviska OC. Možno je to postačujúce. Nemám to z pohľadu vodiča zmapované. Nenahlasoval som to priamo správcovi osvetlenia, keďže nie je v tomto celkom jasné, či má Mesto Žilina nejakú dohodu, že toto osvetlenie musí byť zapnuté a osvetľovať hlavnú cestu ul. Vysokoškolákov. Okrem toho nesvieti jeden celý stožiar.

16. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V takýchto prípadoch odporúčame občanom, aby poruchy verejného osvetlenia nahlasovali priamo prostredníctvom formulára, ktorý má na svojej webovej stránke zverejnený správca verejného osvetlenia - https://new.siemens.com/sk/sk/produkty/mobility/verejne-osvetlenie.html alebo telefonicky na dispečing - tel. č.: 041 5055 699. Zamedzí sa tak duplicite nahlasovaných podnetov u správcu VO od občanov i samosprávy a zároveň sa zefektívni riešenie nahlásených podnetov. Mesto Žilina.
Kto? Siemens s.r.o.

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
16. december 2020

Roman Šimo

Poprosím "automat" podnety aj čítať a vážne sa nimi zaoberať. Vari sa MÚ nevie vyjadriť k danej problematike? Nejedná sa len o nefungujúce svietidlá ako také.
21. december 2020

Roman Šimo

Keďže nemám informáciu, či bol správca aspoň informovaný o nesvietiacich svietidlách, nahlásil som priamo Siemens-u.
11. august 2021

Roman Šimo

Neustále sa menia správcovia osvetlenia a problémy sa posúvajú. Odoslal som požiadavku cez formulár mesta. Svietidlá som večer nezaregistroval svietiť, iba parkovisko OBI.
01. január 2022

Roman Šimo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Stále som toho názoru, že osvetlenie na tomto úseku je nedostatočné. Predovšetkým tam, kde sú priechody pre chodcov. Ak v minulosti povolilo mesto a bola nejaká dohoda, že osvetlenie sprevádzkuje vlastník obchodného centra (pôvodne spoločnosť Baumax) aj pre potreby priľahlej mestskej komunikácie, malo by sa to dodržiavať. Už by som prosil konečne reakciu k danému problému.
03. január 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opäť preposlali samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
12. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nefunkčné verejné osvetlenie bolo nahlásené správcovi, ktorý preverí daný stav a v prípade potreby vykoná opravu. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
26. február 2022

Roman Šimo

Momentálne nesvietia komplet dva stĺpy.
28. február 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
08. november 2022

Roman Šimo

Podľa vyjadrenia OC OBI nie je osvetlenie v ich správe. Myslím, že už som na daný stav upozorňoval aj Technické služby. Najlepšie by vedeli vodiči posúdiť, či je osvetlenie v danom úseku dostatočné.
09. december 2022

Roman Šimo

Niekoľko dní nie je zapnuté osvetlenie v podstate na všetkých stĺpoch. Nasledujúce obdobie ukáže, či sa jedná o trvalejší stav.
13. december 2022

Roman Šimo

Osvetlenie opäť funguje, ale iba na strane OBI. Keďže neevidujem požiadavku vodičov na osvetlenie tejto cesty a mesto sa nedokázalo vyjadriť k danému problému, odporúčam podnet uzavrieť. Ak sa prejaví, že priechody sú slabo osvetlené, nahlásim možno zvlášť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania